0 0
Kuhan stročji fižol in krompir v paradižnikovi omaki

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
1 kg Stročji fižol
0.5 kg Krompir
1 x Čebula
60 ml Olivno olje
2 x - 3 x Strok - česen
1 pest Peteršilj - nasekljan
Poper - mleti po okusu
Sol po okusu
4 x - 5 x Paradižnik mesnati zreli paradižniki ali paradižnik v koščkih v pločevinki

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Kuhan stročji fižol in krompir v paradižnikovi omaki

LASTNOSTI:

    "Enolončnica", ki je nekakšna brezmesna različica boranje. Pripravite jo iz svežega paradižnika in stročjega fižola, lahko pa uporabite tudi zamrznjen fižol in konzerviran paradižnik. Ta enolončnica je okusna in pa tudi hranljiva, potrebovali boste tudi košček kruha ali pa celo koščke kruha, zato da boste lahko na koncu obroka vaš krožnik pomazali vse do zadnje vsebine.

    • 60 minut
    • Porcije 4
    • Lahko

    Sestavine

    Navodila

    Deli

    Stročji fižol operite in dobro očistite. Porežite vse vršičke in nastavke pecljev, po potrebi odstranite tudi nitke ob strani. Po želji ga narežite na manjše kose ali pa ga po celotni dolžini prerežite na pol (kajti tako se fižol hitreje skuha).

    Olupite krompir in ga narežite na približno 4 cm velike kose. Operite paradižnik in mu odstranimo nastavke pecljev. Narežite jih na koščke. Sesekljajte peteršilj.

    Lonec pristavite na štedilnik in ga segrejte. Dodajte olje in nasekljano čebulo, ki jo rahlo solite ter med mešanjem pražite na srednje močnem ognju, dokler ne bo posteklenela in se rahlo zmehčala. Nato v lonec dodajte fižol in česen. Vse skupaj na zmernem ognju med mešanjem pražite 2 minuti.

    K fižolu primešajte paradižnik in 2/3 sesekljanega peteršilja, nato pa v lonec dodajte še krompir in nekoliko potisnte s kuhalnico med fižol. Začinite s poprom in soljo. Počakajte, da bo zavrelo, nato pa lonec pokrijte, zmanjšajte ogenj in pustite jed rahlo vreti oziroma kuhati še 30-40 minut oziroma dokler se stročji fižol in krompir popolnoma ne zmehčata. Med kuhanjem jed večkrat rahlo premešajte in sproti prilivajte vodo, zato da se omaka ne bo zgostila preveč.

    Ko je zelenjava kuhana in ko se bo omaka primerno zgostila, jed poskusite in po potrebi začinite še s soljo in/ali mletim poprom. Pred serviranjem po vaši želji jed pustite, da se bo ohladila na sobno temperaturo, jed lahko potrosite tudi s prihranjenim peteršiljem in po vaši želji dodajte tudi žlico kisle smetane, oziroma vse po vašem okusu ali želji

    Pa dober tek!

    (Foto: Getty Images)

     

    Njami Njami

    Mnenja o Receptu

    There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
    Nazaj
    Spomladanska juha
    Naprej
    Njoki v smetanovi omaki s pršutom
    Nazaj
    Spomladanska juha
    Naprej
    Njoki v smetanovi omaki s pršutom

    Dodajte Komentar