Sestavine
-
ščepec Sol
-
0.7 kg Kostanj
Navodila
Dajte kostanj v večje cedilo in na hitro splaknite pod tekočo vodo. Kostanje nato na zaobljenem delu zarežite križno. Pazite, da ne zarežete v jedro kostanja, temveč le predrite trdo zunanjo lupino.
Pristavimo lonec na kuhalnik z litrom in pol rahlo osoljene vode. Stresite vanj zarezan kostanj in ga kuhajte na zmernem ognju približno okoli 40 minut.
Ko se kostanj skuha, ga še vročega olupite z ostrim nožem. Servirajte olupljen kostanj v skledi in ga postrezite takoj ali ga uporabite za pripravo drugih jedi.
Opomba: Pri kuhanju kostanja je odličen koncept s konico noža dobro preveriti, ali je kostanjevo meso že mehko. Najenostavneje je lupiti kostanj takrat, ko je ta še topel in namočen v vodi. Kadar ga pustite v vodi, da se bo kostanj popolnoma ohladil, se le ta lahko precej razmoči, kar vam bo otežilo lupljenje; kadar pa vodo odlijete, se bo le ta začel sušiti, kar vam bo pa dodatno otežilo lupljenje, kajti kostanj se vam bo pri lupljenju drobil.