0 0
Kuhan kostanj

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
ščepec Sol
0.7 kg Kostanj

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Kuhan kostanj

LASTNOSTI:
    Kuhinja:

    Le kdo ne pozna kostanjev v jeseni? Povsem običajno je, da se kuhan kostanj znajde pri mnogih ljudeh v tem času na jedilniku v njihovih domovih.

    • 1 ura in 10 minut
    • Porcije 4
    • Lahko

    Sestavine

    Navodila

    Deli

    Dajte kostanj v večje cedilo in na hitro splaknite pod tekočo vodo. Kostanje nato na zaobljenem delu zarežite križno. Pazite, da ne zarežete v jedro kostanja, temveč le predrite trdo zunanjo lupino.

    Pristavimo lonec na kuhalnik z litrom in pol rahlo osoljene vode. Stresite vanj zarezan kostanj in ga kuhajte na zmernem ognju približno okoli 40 minut.

    Ko se kostanj skuha, ga še vročega olupite z ostrim nožem. Servirajte olupljen kostanj v skledi in ga postrezite takoj ali ga uporabite za pripravo drugih jedi.

    Opomba: Pri kuhanju kostanja je odličen koncept s konico noža dobro preveriti, ali je kostanjevo meso že mehko. Najenostavneje je lupiti kostanj takrat, ko je ta še topel in namočen v vodi. Kadar ga pustite v vodi, da se bo kostanj popolnoma ohladil, se le ta lahko precej razmoči, kar vam bo otežilo lupljenje; kadar pa vodo odlijete, se bo le ta začel sušiti, kar vam bo pa dodatno otežilo lupljenje, kajti kostanj se vam bo pri lupljenju drobil.

     

    Njami Njami

    Mnenja o Receptu

    There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
    Nazaj
    Vaniljev sladoled brez laktoze
    Naprej
    Ingverjevi mafini
    Nazaj
    Vaniljev sladoled brez laktoze
    Naprej
    Ingverjevi mafini

    Dodajte Komentar