Sestavine
-
50 g Maslo
-
2 x Por
-
400 g Drobtinesveže, mehke
-
Timijan
-
4 x Jajca
-
400 g Čedar
-
1 žlica Gorčica
-
50 g Moka
-
100 ml Olje
Navodila
V ponvi na srednjem ognju raztopite maslo, dokler se ne speni, nato 5-10 minut pražite por s ščepcem soli, dokler se ne zmehča.
V skledo dajte 200 g mehkih drobtin, timijan, rumenjake, sir, gorčico in poper ter vse skupaj dobro premešajte. Vmešajte ocvrti por in morebitno maslo, ki je ostalo v ponvi. Posolite in z rokami dobro premešajte.
Iz mase oblikujte 12 klobasic. Položite jih na pekač, obložen s peki papirjem, in postavite v zamrzovalnik za 10 minut, dokler se ne strdijo, ali pa jih 30 minut hladite v hladilniku.
Medtem ko se klobasice strjujejo, v plitvi skledi stepite beljake s ščepcem soli, da se rahlo spenijo. Moko in nekaj preostalih drobtin dajte na ločene krožnike.
Ohlajene in čvrste klobasice povaljajte v moki, nato jih potopite v beljak in povaljajte v drobtinah. Pred cvrtjem jih hladite vsaj 1 uro in največ 24 ur.
Pečico segrejte na 180 °C. Olje segrejte v ponvi na srednje visoki temperaturi. Klobasice cvrite v serijah in jih vsako minuto rahlo obračajte 4-6 minut, da postanejo zlate in hrustljave po vsej površini. Prenesite jih na pekač in jih pecite 10 min.
(Foto: pexels.com)