0 0
Kruhove klobasice

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
50 g Maslo
2 x Por
400 g Drobtine sveže, mehke
Timijan
4 x Jajca
400 g Čedar
1 žlica Gorčica
50 g Moka
100 ml Olje

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Kruhove klobasice

  • 1 ura
  • Porcije 10
  • Srednje

Sestavine

Navodila

Deli

V ponvi na srednjem ognju raztopite maslo, dokler se ne speni, nato 5-10 minut pražite por s ščepcem soli, dokler se ne zmehča.

V skledo dajte 200 g mehkih drobtin, timijan, rumenjake, sir, gorčico in poper ter vse skupaj dobro premešajte. Vmešajte ocvrti por in morebitno maslo, ki je ostalo v ponvi. Posolite in z rokami dobro premešajte.

Iz mase oblikujte 12 klobasic. Položite jih na pekač, obložen s peki papirjem, in postavite v zamrzovalnik za 10 minut, dokler se ne strdijo, ali pa jih 30 minut hladite v hladilniku.

Medtem ko se klobasice strjujejo, v plitvi skledi stepite beljake s ščepcem soli, da se rahlo spenijo. Moko in nekaj preostalih drobtin dajte na ločene krožnike.

Ohlajene in čvrste klobasice povaljajte v moki, nato jih potopite v beljak in povaljajte v drobtinah. Pred cvrtjem jih hladite vsaj 1 uro in največ 24 ur.

Pečico segrejte na 180 °C. Olje segrejte v ponvi na srednje visoki temperaturi. Klobasice cvrite v serijah in jih vsako minuto rahlo obračajte 4-6 minut, da postanejo zlate in hrustljave po vsej površini. Prenesite jih na pekač in jih pecite 10 min.

(Foto: pexels.com)

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Hugo
Naprej
Ohrovt s česnom in brusnicami
Nazaj
Hugo
Naprej
Ohrovt s česnom in brusnicami

Dodajte Komentar