0 0
Krompirjevi zavitki

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
Krompir
¼ skodelice Olje 1 skodelica = 240 ml
Čebula
3 žlice Koriander semena
1 žlica Kari
1 cm Ingver
1 čajna žlička Sol
1 čajna žlička Kurkuma
1 čajna žlička Kumina
½ čajne žličke Začimbni koren
½ čajne žličke Kajenski poper
⅛ čajna žlička Cimet
Paradižnik
½ skodelice Grah zamrznjen
Testo za pito
Jajčni beljak

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Krompirjevi zavitki

Kuhinja:
  • 1 ura 40 minut
  • Porcije 16
  • Lahko

Sestavine

Navodila

Deli

Krompir dajte v velik lonec in ga prelijte z osoljeno vodo; zavrite. Zmanjšajte temperaturo na srednje nizko in kuhajte, dokler se ne zmehča, približno 20 minut. Krompir odcedite in ga prenesite v skledo; naredite grobo kašo.

Pečico segrejte na 200 °C.
V ponvi na srednje visoki temperaturi segrejte olje; čebulo, semena koriandra, kari v prahu, ingver, sol, kurkumo, kumino, začimbe, kajenski poper in cimet. Kuhajte in mešajte, dokler čebula rahlo ne porjavi, približno 5 minut.

Ponev odstranite z ognja in v čebulno zmes vmešajte paradižnik in grah; vlijte v pire krompir in temeljito premešajte. Popolnoma ohladite.

Vsako testo razrežite na 8 enakomernih trikotnikov. Na širši konec vsakega trikotnika položite nadev; vogale prepognite čez nadev in oblikujte trikotni “klobuk”. Testo stisnite skupaj, da se zapre. Vsak zavitek premažite z jajčnim beljakom in razporedite po pekaču.

Pecite v ogreti pečici, dokler se zavitki ne obarvajo zlato rjavo, približno 15 minut.

(Foto: pexels.com)

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Govedina po mongolsko
Naprej
Kurkumino mleko
Nazaj
Govedina po mongolsko
Naprej
Kurkumino mleko

Dodajte Komentar