Sestavine
-
4× Krompir
-
¼ skodelice Olje1 skodelica = 240 ml
-
2× Čebula
-
3 žlice Koriandersemena
-
1 žlica Kari
-
1 cm Ingver
-
1 čajna žlička Sol
-
1 čajna žlička Kurkuma
-
1 čajna žlička Kumina
-
½ čajne žličke Začimbni koren
-
½ čajne žličke Kajenski poper
-
⅛ čajna žlička Cimet
-
2× Paradižnik
-
½ skodelice Grahzamrznjen
-
4× Testo za pito
-
2× Jajčni beljak
Navodila
Krompir dajte v velik lonec in ga prelijte z osoljeno vodo; zavrite. Zmanjšajte temperaturo na srednje nizko in kuhajte, dokler se ne zmehča, približno 20 minut. Krompir odcedite in ga prenesite v skledo; naredite grobo kašo.
Pečico segrejte na 200 °C.
V ponvi na srednje visoki temperaturi segrejte olje; čebulo, semena koriandra, kari v prahu, ingver, sol, kurkumo, kumino, začimbe, kajenski poper in cimet. Kuhajte in mešajte, dokler čebula rahlo ne porjavi, približno 5 minut.
Ponev odstranite z ognja in v čebulno zmes vmešajte paradižnik in grah; vlijte v pire krompir in temeljito premešajte. Popolnoma ohladite.
Vsako testo razrežite na 8 enakomernih trikotnikov. Na širši konec vsakega trikotnika položite nadev; vogale prepognite čez nadev in oblikujte trikotni “klobuk”. Testo stisnite skupaj, da se zapre. Vsak zavitek premažite z jajčnim beljakom in razporedite po pekaču.
Pecite v ogreti pečici, dokler se zavitki ne obarvajo zlato rjavo, približno 15 minut.
(Foto: pexels.com)