Sestavine
-
200 g svežih spomladanskih zeliščpo lastnem izboru
-
malo soli
-
malo mlete kumine
-
400 g mokastega krompirja
-
pol čebule
-
1 žlica moke
-
1 rumenjak bio jajca
-
2 žlici olja
Navodila
Koraki
1
Narejeno
|
Priprava
Zelišča narežemo na tanke trakove, rahlo posolimo in zmešamo s kumino. Olupljen krompir grobo nastrgamo in temeljito ožamemo, čebulo drobno sesekljamo. Zelišča, čebulo, krompir, moko in rumenjak zmešamo.
|
2
Narejeno
|
Žar
Na žaru segrejemo litoželezno ponev, vanjo damo olje in počakamo, da postane vroče. Iz krompirjeve mase z žlico v ponvi oblikujemo polpete, ki jih pečemo na vsaki strani približno 4 minute, da dobijo zlato - rumeno barvo.
Bolj mokast kot je krompir, toliko manj moke potrebujemo.
|