0 0
Krompirjevi polpeti s kislo smetano

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
1 x Čebula srednje velika čebula
1 kg Krompir škrobnat krompir
2 x Jajce
3 - 4 žlice Moka
Olje za peko polpet
150 g Kisla smetana
Poper - mleti po okusu
Sol po okusu

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Krompirjevi polpeti s kislo smetano

LASTNOSTI:
    Kuhinja:

    Odličen recept za hitro kosilo ali za hitro večerjo. Če nimate kisle smetane ali pa je ne marate, lahko za okras uporabite tudi grški jogurt. Če želite, si lahko zraven dodate še skledo sezonske solate po vaši izbiri.

    • 35 minut
    • Porcije 4
    • Lahko

    Sestavine

    Navodila

    Deli

    Olupite krompir, očistite in operite. olupite čebulo. Čebulo in krompir naribajte in nato stresite v cedilo z drobnimi luknjami. S hrbtno stranjo zajemalke obvezno pritiskajte navzdol (lahko pa tudi z dlanjo), da boste iztisnili čim več tekočine. Zelenjavo lahko stresete tudi po čisti kuhinjski krpi ali gazi in jo v njej še dodatno ožemite.

    V skledo dajte ožeto zelenjavo in dodajte še moko, razžvrkljani jajci ter začimbe. Premešajte dobro, da boste dobili enotno, enakomerno maso.

    Na kuhalnik postavite ponev in segrejte plast olja v njej, v debelini vašega mezinca. Kupčke krompirjeve mase z žlico zajemajte v kupčke in jih polagajte v vroče olje. Sploščite jih s hrbtno stranjo žlice. Polpete pecite 4 do 5 minut, da bodo na vsaki strani postali hrustljavi oziroma ko dobijo lepo zlato rjavo barvo.

    Ko so polpeti pečeni, jih iz ponve odstranite in preložite na krožnik, ki naj bo obložen s papirnatimi brisačami. Postopek ponavljajte, dokler vam ne zmanjka mase. Postrezite polpete dokler so še topli  s kislo smetano.

    Opomba: Vmešate lahko tudi malo nasekljanega koperca ali peteršilja v krompirjevo maso.

     

    Njami Njami

    Mnenja o Receptu

    There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
    Nazaj
    Pizza brez glutena
    Naprej
    Sangria
    Nazaj
    Pizza brez glutena
    Naprej
    Sangria

    Dodajte Komentar