0 0
Krompirjevi njoki z gobami

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
2 žlici Maslo
1 x Čebula majhna čebula
450 g Šampinjoni sveži šampinjoni
450 g Krompirjevi njoki
180 ml Belo vino
2 x Strok - česen
1 pest Peteršilj - nasekljan
Sol po okusu
Poper - mleti sveže mleti poper, po okusu
Sveže nariban parmezan

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Krompirjevi njoki z gobami

LASTNOSTI:

    Njoki z gobami so super ideja, da boste na hitro pripravili nekaj za vaše kosilo.

    • 30 minut
    • Porcije 4
    • Lahko

    Sestavine

    Navodila

    Deli

    Pristavite lonec z večjo količino vode na kuhalnik, da boste skuhali njoke. Ko bo voda zavrela, v lonec stresite njoke in jih kuhajte toliko časa, kot je navedeno na embalaži. Kuhane njoke nato odcedite in jih shranite na toplem.

    Medtem ko se bodo njoki kuhali, gobe očistite z vlažno krpo (če je treba jih na kratko splaknite pod tekočo vodo) in jih narežite na lističe. Česen in čebulo olupite in vse ločeno na drobno sesekljajte.

    V ponvi raztopite maslo in na njem posteklenite sesekljano čebulo. Dodajte narezane gobe in jih pražite 5 minut, da bodo lepo porjavele. Vmes mešajte. Dodajte česen, mešajte in pražite še 1 minuto, nato pa sestavine zalijte z vinom. Na zmernem ognju kuhajte 3 do 4 minute oziroma dokler večina vina ne povre, nato pa v ponev dodajte odcejene njoke. Med občasnim mešanjem kuhajte še nekaj minut, da se bodo njoki malo zapekli. Na koncu vmešajte sesekljan peteršilj ter začinite s soljo in poprom po vašem okusu.

    Njoke dajte na krožnike in jih potresite z naribanim parmezanom. Pripravljeno jed takoj postrezite.

    (Foto: Getty Images)

     

    Njami Njami

    Mnenja o Receptu

    There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
    Nazaj
    Puranja jetrca v rižoti
    Naprej
    Gobove posteljice
    Nazaj
    Puranja jetrca v rižoti
    Naprej
    Gobove posteljice

    Dodajte Komentar