Sestavine
-
2 žlici Maslo
-
1 x Čebulamajhna čebula
-
450 g Šampinjonisveži šampinjoni
-
450 g Krompirjevi njoki
-
180 ml Belo vino
-
2 x Strok - česen
-
1 pest Peteršilj - nasekljan
-
Solpo okusu
-
Poper - mletisveže mleti poper, po okusu
-
Sveže nariban parmezan
Navodila
Pristavite lonec z večjo količino vode na kuhalnik, da boste skuhali njoke. Ko bo voda zavrela, v lonec stresite njoke in jih kuhajte toliko časa, kot je navedeno na embalaži. Kuhane njoke nato odcedite in jih shranite na toplem.
Medtem ko se bodo njoki kuhali, gobe očistite z vlažno krpo (če je treba jih na kratko splaknite pod tekočo vodo) in jih narežite na lističe. Česen in čebulo olupite in vse ločeno na drobno sesekljajte.
V ponvi raztopite maslo in na njem posteklenite sesekljano čebulo. Dodajte narezane gobe in jih pražite 5 minut, da bodo lepo porjavele. Vmes mešajte. Dodajte česen, mešajte in pražite še 1 minuto, nato pa sestavine zalijte z vinom. Na zmernem ognju kuhajte 3 do 4 minute oziroma dokler večina vina ne povre, nato pa v ponev dodajte odcejene njoke. Med občasnim mešanjem kuhajte še nekaj minut, da se bodo njoki malo zapekli. Na koncu vmešajte sesekljan peteršilj ter začinite s soljo in poprom po vašem okusu.
Njoke dajte na krožnike in jih potresite z naribanim parmezanom. Pripravljeno jed takoj postrezite.
(Foto: Getty Images)