Sestavine
-
40 g Maslo
-
1 x Jajce
-
0.5 kg Krompirkuhanan krompir ali pire krompir
-
250 g Moka
-
Solpo okusu
-
100 g Semena sezam
-
100 g - 150 g Sirsir po vašem okusu kot so npr. gauda, trapist, mocarela...
-
Olje za cvrtjepo potrebi
Navodila
Pretlačite krompir oziroma ga spasirajte in ga zmešajte skupaj s stopljenim maslom, jajcem in soljo. Če imate pire krompir, le tega zmešajte z vsemi naštetimi sestavinami. Solite po potrebi in po vašem okusu. Dodajajte postopoma moko, da ugnetete testo, ki se ne sme lepiti na prste.
Narežite sir na kocke. Vzamite kos testa, stisnite vanj kocko sira in oblikujte v kroglico. Ponavljajte postopek, dokler vam ne bo zmanjkalo testa, kroglice odlagajte na krožnik ali pa desko. Z žlico previdno privzdignite krompirjeve kroglice, jih povaljajte v sezamu in jih še nekoliko oblikujte.
V večjem loncu segrejte olje in v njem do zlato rjavo barve ocvrite krokete in jih na polovici obrnite. Cvrite jih približno 4 minute. Ocvrte krokete za kratek čas odložite na papirnato brisačo, da se odvečno olje odcedi in jih takoj postrezite.