Sestavine
-
3 jedilne žlice Pšenična mokaza krompirjeve hrustljavčke
-
1 kg Krompirčvrst krompir, za krompirjeve hrustljavčke
-
Solmalo, za krompirjeve hrustljavčke
-
Popermalo, za krompirjeve hrustljavčke
-
Repično oljemalo, za krompirjeve hrustljavčke
-
1 x Strok - česenza ragu iz paprike in čebule
-
2 x Paprika - rdečaza ragu iz paprike in čebule
-
2 x Čebula rdečaza ragu iz paprike in čebule
-
Repično oljemalo, za ragu iz paprike in čebule
-
2 jedilni žlici Mleta rdeča paprikaza ragu iz paprike in čebule
-
Majaronmalo, za ragu iz paprike in čebule
-
1 jedilna žlica Paradižnikova mezgaza ragu iz paprike in čebule
-
125 ml Refoškza ragu iz paprike in čebule
-
Solmalo, za ragu iz paprike in čebule
-
Popermalo, za ragu iz paprike in čebule
-
125 ml Rižev napitekza ragu iz paprike in čebule
Navodila
Krompirjevi hrustljavčki:
Olupite krompir, ga na grobo naribajte, začinite s soljo in poprom ter pustite počivati približno okoli 3 minute. Nato ga ožamite in odlijte vodo. Vmešajte moko in oblikujte hrustljavčke. Pecite jih v ponvi na vročem oljem približno 3-5 minut in jih vmes tudi enkrat obrnite.
Ragu iz paprike in čebule:
Operite papriki, odstranite jima semena in narežite na trakove. Olupljeno čebulo tudi narežite na trakove. Olupite česen in ga na drobno nasekljajte. V ponvi segrejte olje in popražite trakove čebule do zlato rjave barve. Dodajte oziroma primešajte trakce paprike in ponovno na kratko prepražite. Dodajte mleto rdečo papriko, česen, paradižnikovo mezgo in majaron ter zalijte z refoškom. Ko se približno polovica vina pokuha, prilijte še rižev napitek, zavrite ter začinite s soljo in poprom.
(Foto: Getty Images)