0 0
Krompirjevi hrustljavčki z ragujem iz paprike in čebule

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
3 jedilne žlice Pšenična moka za krompirjeve hrustljavčke
1 kg Krompir čvrst krompir, za krompirjeve hrustljavčke
Sol malo, za krompirjeve hrustljavčke
Poper malo, za krompirjeve hrustljavčke
Repično olje malo, za krompirjeve hrustljavčke
1 x Strok - česen za ragu iz paprike in čebule
2 x Paprika - rdeča za ragu iz paprike in čebule
2 x Čebula rdeča za ragu iz paprike in čebule
Repično olje malo, za ragu iz paprike in čebule
2 jedilni žlici Mleta rdeča paprika za ragu iz paprike in čebule
Majaron malo, za ragu iz paprike in čebule
1 jedilna žlica Paradižnikova mezga za ragu iz paprike in čebule
125 ml Refošk za ragu iz paprike in čebule
Sol malo, za ragu iz paprike in čebule
Poper malo, za ragu iz paprike in čebule
125 ml Rižev napitek za ragu iz paprike in čebule

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Krompirjevi hrustljavčki z ragujem iz paprike in čebule

Enostavni za pripravo, vzljubili jih bodo lahko celo najmlajši. Za prilogo lahko pripravite še ragu iz paprike in pa čebule.

  • 60 minut
  • Porcije 4
  • Srednje

Sestavine

Navodila

Deli

Krompirjevi hrustljavčki:

Olupite krompir, ga na grobo naribajte, začinite s soljo in poprom ter pustite počivati ​​približno okoli 3 minute. Nato ga ožamite in odlijte vodo. Vmešajte moko in oblikujte hrustljavčke. Pecite jih v ponvi na vročem oljem približno 3-5 minut in jih vmes tudi enkrat obrnite.

Ragu iz paprike in čebule:

Operite papriki, odstranite jima semena in narežite na trakove. Olupljeno čebulo tudi narežite na trakove. Olupite česen in ga na drobno nasekljajte. V ponvi segrejte olje in popražite trakove čebule do zlato rjave barve. Dodajte oziroma primešajte trakce paprike in ponovno na kratko prepražite. Dodajte mleto rdečo papriko, česen, paradižnikovo mezgo in majaron ter zalijte z refoškom. Ko se približno polovica vina pokuha, prilijte še rižev napitek, zavrite ter začinite s soljo in poprom.

(Foto: Getty Images)

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Kokosove energijske ploščice
Naprej
Ovsena kaša iz pečice
Nazaj
Kokosove energijske ploščice
Naprej
Ovsena kaša iz pečice

Dodajte Komentar