0 0
Krompirjevi čevapi

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
600 g Krompir
100 g Mocarela sir
70 g Koruzna moka
40 g Mix čebulne juhe
120 g Kisla smetana
Drobnjak
Sol

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Krompirjevi čevapi

  • 1 ura
  • Porcije 16
  • Srednje

Sestavine

Navodila

Deli

Krompir položite posodo in ga prelijte z veliko hladne vode. Postavite na srednje močan ogenj. Pokrijte in zavrite. Zmanjšajte temperaturo na srednje nizko in kuhajte 15 minut ali dokler krompir ni zelo mehak. Odcedite in zmečkajte do gladkega, nato pa ga postavite na stran, da se popolnoma ohladi.

Krompirju dodajte sir, koruzno moko in 1 žlico čebulne jušne mešanice. Mešajte, dokler se dobro ne povežejo. Prenesite v plastično vrečko in postavite v zamrzovalnik za 1 uro ali dokler se ne strdi.

S škarjami previdno odrežite vrečko od krompirjeve zmesi. Krompirjevo zmes prenesite na desko in jo narežite na 2,5 cm debele rezine. Vsako rezino prečno prerežite na pol.

Polovico krompirjevih palčk položite v košaro zračnega cvrtnika. Poškropite z oljem. Obrnite in znova popršite, tako da vse strani dobro premažete. Cvrite pri 180 °C 10 minut ali dokler ne postanejo hrustljavi in zlati. Prenesite na krožnik. Ponovite s preostalimi krompirjevimi palčkami.

Medtem v manjši skledi zmešajte kislo smetano in preostalo jušno mešanico.

Za serviranje na sredino krožnika položite mešanico kisle smetane. Okrog mešanice kisle smetane razporedite krompirjeve palčke, nato pa jih potresite z drobnjakom in kosmiči morske soli, če jih uporabljate.

(Foto: pexels.com)

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Turški lokum
Naprej
Mesni rogljiček
Nazaj
Turški lokum
Naprej
Mesni rogljiček

Dodajte Komentar