0 0
Krompirjeve ribje palčke

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
500 g Sladki krompir
2 stroka Česen
180 g Tuna pločevinka
20 g Parmezan
1 žlica Peteršilj
2 žlici Polnozrnata moka
90 g Drobtine
Jajce
1 žlica Mleko
Špinačni pesto
100 g Mlada špinača
40 g Indijski oreščki
2 žlici Pinjole pražene
60 ml Olivno olje
Limona
Voda
1 strok Česen

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Krompirjeve ribje palčke

  • 2 uri
  • Porcije 6
  • Srednje

Sestavine

  • Špinačni pesto

Navodila

Deli

Pekač obložite s papirjem za peko. Sladki krompir in česen dajte v ponev in jih prelijte s hladno vodo. Na srednje močnem ognju zavrite. Kuhajte 15 minut ali dokler se ne zmehča. Dobro odcedite. Vrnite v ponev in pretlačite do gladkega. Odstavite, da se ohladi.

Tunino, parmezan, peteršilj in krompirjevo mešanico zmešajte v veliki skledi, pri čemer razbijete vse večje kose tune. Dobro začinite. Iz 2 žlic mešanice oblikujte  krokete.

Moko in drobtine dajte v ločeni skledi. V ločeni skledi stepite jajce in mleko. Vsak kroket povaljajte v moki in se otresite odvečnega. Potopite ga v jajčno zmes, nato pa še v drobtine, da ga obložite. Položite na pripravljen pladenj. Pokrijte s plastično folijo in postavite v hladilnik za 1 uro, da se strdi.

Medtem za špinačni pesto dajte špinačo, pinjole, indijske oreščke, česen, olje, limonino lupino in 2 žlici limoninega soka v kuhinjski robot in jih obdelujte do gladkega, po potrebi dodajte malo vode, da zmes razredčite. Začinite.

Pečico segrejte na 200 °C. Krokete popršite z oljčnim oljem. Pecite 40 minut ali dokler ne postanejo zlati in hrustljavi. Postrezite s špinačnim pestom.

(Foto: pexels.com)

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Česnovi rogljički
Naprej
Sladko kuhano vino
Nazaj
Česnovi rogljički
Naprej
Sladko kuhano vino

Dodajte Komentar