Sestavine
-
500 g Sladki krompir
-
30 g Salama
-
20 g Čedar
-
2 žlici Omaka za pico
-
50 g Moka
-
2× Jajce
-
50 g Drobtine
-
Olje
-
Bazilikin pesto
Navodila
Sladki krompir kuhajte, dokler ni dovolj mehak, da ga lahko pretlačite.
Sladki krompir zmečkajte s tlačilko za krompir, da bo gladek. Vmešajte salamo, čedar in omako za pico, dokler se ne združijo. Iz mešanice oblikujte kroglice. Položite jih na pladenj, obložen s papirjem za peko.
Moko, jajce in drobtine dajte v ločeni plitvi skledi. Kroglice povaljajte v moki, potopite v jajce in nato povaljajte v drobtinah. Vrnite jih na pripravljen pladenj.
V veliko ponev dajte olje in ga segrejte na srednje močnem ognju. V serijah plitvo cvrite kroglice in jih pogosto obračajte 5 minut ali dokler niso hrustljave in zlate barve. Prenesite na krožnik, obložen s papirnato brisačo, da se odcedijo. Po želji postrezite s pestom.
(Foto: pexels.com)