Sestavine
-
1 strok Česen
-
1 kg Krompir
-
300 ml Smetana za kuhanje
-
120 ml Mleko
-
150 g Sir
-
400 g Slanina
Navodila
Pečico segrejte na 180 °C in pekač na rahlo namastite z maslom. Dno in stranico posode obložite s česnom.
V vrču zmešajte smetano in mleko ter začinite.
Na dno posode položite četrtino krompirja in ga prelijte s četrtino smetanove mešanice. Ponovite plastenje s preostalim krompirjem in smetano. Potresite s sirom . Pokrijte s papirjem za peko brez prijemanja in folijo ter pecite 1 uro ali dokler se krompir ne zmehča. Odstavite, da se ohladi.
Medtem iz vsakega kosa slanine po dolžini odrežite tri 3 cm široke trakove. Trakove slanine razporedite po krompirju v obliki mreže. Pecite nadaljnjih 20 minut ali dokler se slanina ne zlato zapeče. Odstavite za 15 minut, da počiva.
(Foto: pexels.com)