0 0
Krompirjeva zloženka s sirom

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
1.5 kg olupljenega krompirja
1 drobno sesekljana čebula
košček masla
1 dl belega vina
3 dl mleka
4 dl sladke smetane
3 drobno nasekljani žajbljevi listi
sol
poper
50 g naribanega sira grojer
maslo za pekač

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Krompirjeva zloženka s sirom

PRAVA DOMAČA KUHINJA

  • Porcije 8
  • Lahko

Sestavine

Navodila

Deli

Odlična priloga krepkim mesnim jedem.

 

Dober tek!

Koraki

1
Narejeno

Priprava in peka

Pečico segrejemo na 190 °C. Krompir 3 minute kuhamo v vreli vodi, da se malo zmehča, nato ga odcedimo. Ko se dovolj ohladi, da ga lahko primemo, ga narežemo na polcentimetrske rezine. Čebulo na segretem maslu pražimo okoli 5 minut, dolijemo vino, mleko in smetano ter zmes segrejemo. Narezan krompir damo v veliko skledo, ga solimo, prelijemo z mlečno zmesjo ter dodamo žajbelj in polovico sira. Previdno premešamo, da se krompirjeve rezine obdajo z mlečno zmesjo. Pekač velikosti 20 x 30 cm namastimo in vanj stresemo krompir. Površino poravnamo in potresemo s preostalim sirom in mletim črnim poprom. Krompir pokrijemo s folijo in pečemo 30 minut, nato folijo odstranimo in pečemo še 30 do 40 minut. Jed je gotova, ko se površina obarva zlato rjavo in jo z vilicami zlahka prebodemo.

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Špageti s sardinami
Naprej
Puranji kebab
Nazaj
Špageti s sardinami
Naprej
Puranji kebab

Dodajte Komentar