0 0
Krompirjeva tortilja

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
500 g Krompir
1 x Čebula
Olivno olje
1 x Paprika
2 x Paradižnik
Vinski kis
10 g Peteršilj
6 x Jajca

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Krompirjeva tortilja

LASTNOSTI:
  • Brez Glutena
  • 45 min
  • Porcije 4
  • Srednje

Sestavine

Navodila

Deli

Krompir in čebulo na drobno narežite.

V ponev na srednjem ognju kanite 2 žlici oljčnega olja, dodajte krompir in čebulo, ščepec morske soli in črnega popra ter kuhajte 25 minut ali dokler se ne zmehčata. Medtem občasno premešajte. Popecite papriko, da olupek počrni.

Enega od paradižnikov na drobno narežite ter ga dajte v skledo, nato pa na drobno naribajte preostali paradižnik in odstranite olupek. Peteršilj drobno sesekljajte, ga dodajte v skledo, polovico listov pa prihranite za pozneje.

Ko je paprika po vsej površini lepo počrnela, postrgajte lupino, odstranite semena in jo drobno narežite na kocke. Dodajte paradižniku z ½ žlice vinskega kisa in 1 žlico oljčnega olja, nato vse skupaj premešajte in začinite po okusu. Dobili ste okusno salso.

V veliko skledo razbijte jajca, dodajte ščepec soli in črnega popra, nato vmešajte kuhan krompir in čebulo ter 1 minuto nežno mešajte.

Jajčno mešanico vlijte v ponev, pokrijte s pokrovko in kuhajte na srednje nizki temperaturi od 6 do 7 minut oziroma dokler se rahlo ne zapeče.

Z lopatko sprostite robove, nato pa jajce previdno obrnite. Kuhaj še 2 minuti ali dokler se ne obarva.
Obrnite na servirno desko in prelijte s salso. Rezervirane peteršiljeve liste prelijte z zadnjim deležem salse in jih razporedite po jedi. Po želji še dodatno obložite in postrezite s svežo sezonsko solato.

(Foto: pexels.com)

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Rabarbarin sorbet
Naprej
Riževe palačinke
Nazaj
Rabarbarin sorbet
Naprej
Riževe palačinke

Dodajte Komentar