Sestavine
-
100 g Špinača
-
6 x Krompir
-
250 g Slanina
-
Solpo okusu
-
ZA PRELIV
-
po okusu Olivno olje
-
Solni cvet
-
6 g Rjavi sladkor
-
po okusu Poper
-
0.5 dl Balzamični kis
Navodila
Operite špinačo, jo osušite in nasekljajte. Olupite krompir, ga narežite in ga skuhajte v kropu. Nato odcedite. V posodi zmešajte sladkor, solni cvet, oljčno olje, poper in pa balzamični kis. Narežite slanino na trakove in v ponvi popecite toliko, da bo hrustljava. Vzemite jo iz ponve in v ponev stresite še kuhan krompir ter ga na maščobi popecite še nekaj minut.
Krompir, slanino in špinačo zmešajte v skledi in pokapajte s pripravljenim prelivom.
Priloga se odlično poda tako k ribam kot k mesu.
(Foto: Getty Images)