Sestavine
-
2× Krompir
-
1/2 žličke Česen v prahu
-
1/2 žličke Čebula v prahu
-
4 žlice Olje
-
Sol in poper
Navodila
Krompir naribajte in iztisnite čim več vode.
Krompir prenesite v skledo in vmešajte česen v prahu in čebulo v prahu; po okusu začinite s soljo in poprom.
V veliki ponvi na srednji temperaturi segrejte 2 žlici olja. V ponev položite eno zajemalko krompirja in ga sploščite v omleto.
Krompir pecite v serijah, dokler ne dobi zlatorjave barve, približno 5 minut. Obrnite in pecite na drugi strani, da krompir enakomerno pozlati in postane hrustljav, še približno 4 minute. Ponovite s preostalim oljem in krompirjem. Postrezite z ocvrtim jajcem in s hrustljavo slanino. Dober tek!
(Foto: freepik.com)