Sestavine
-
450 g Por
-
40 g Maslo
-
ščepec Sol
-
350 g Krompir
-
1 l Jušna osnova - zelenjavna
-
200 ml Smetana
-
200 ml Pinjenec
-
1/3 žličke Poper
-
1 žlica Drobnjaksesekljan
Navodila
Por narežite na majhne koščke. V veliki ponvi na srednji temperaturi stopite maslo. Dodajte por in močan ščepec soli ter ga pražite pet minut.
Zmanjšajte temperaturo na srednje nizko in med občasnim mešanjem kuhajte, dokler por ne postane mehak, približno 25 minut. Dodajte krompir in zelenjavno juho, povečajte temperaturo na srednje visoko in zavrite. Zmanjšajte temperaturo na nizko, pokrijte in nežno kuhajte, dokler se krompir ne zmehča, približno 45 minut, nato pa mešanico z ročnim mešalnikom pretlačite do gladkega.
Vmešajte smetano, pinjenec in poper. Posipajte z drobnjakom in postrezite.
(Foto: pexels.com)