Sestavine
-
1 žlica Olivno olje
-
250 g Slanina
-
3 stroki Česen
-
2× Por
-
1/4 Glava cvetača
-
500 g Krompir
-
6 skodelic Piščančja juha
-
Zgoščena smetana
-
Polnozrnat kruh
Navodila
V veliki ponvi na srednje visoki temperaturi segrejte 2 žlički olja. Dodajte slanino. Kuhajte 3 minute ali dokler ne postane hrustljava. Slanino preložite na krožnik.
V ponev dodajte preostali 2 žlički olja, česen in por. Med pogostim mešanjem na srednji temperaturi kuhajte 5 minut. Dodajte cvetačo, krompir in juho. Delno pokrijte. Povečajte temperaturo na srednje visoko in zavrite. Zmanjšajte temperaturo na nizko in kuhajte 25 minut ali dokler se zelenjava ne zmehča. Vmešajte polovico slanine.
Vmešajte smetano. Segrevajte, ne da bi zavrelo, dokler ni vroče. Na vrhu dodajte preostalo slanino. Potresite s poprom. Postrezite z rezinami kruha.
(Foto: pexels.com)