0 0
Krompirjeva hrustljava pica

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
Mlad krompir
2 žlici Olivno olje
100 ml Omaka za pico
1 skodelica Sir nariban
48 rezin Salama
Peteršilj

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Krompirjeva hrustljava pica

  • 30 minut
  • Porcije 8
  • Lahko

Sestavine

Navodila

Deli

Pečico segrejte na 220 °C.

Vsak krompir 2 do 3-krat prebodite z vilicami. Razporedite jih enakomerno ob robu vrtljive plošče za mikrovalovno pečico. V mikrovalovni pečici segrevajte 2 minuti. Krompir obrnite in ga segrevajte še 2 minuti ali dokler ni povsem kuhan. Odstranite iz mikrovalovne pečice.

Vsak krompir prerežite na pol, nato pa z žličko izdolbite notranjost in pustite tanko plast krompirja.

Krompir položite na pekač s kožo navzgor. Premažite ga z oljčnim oljem in posujte s ščepcem soli.

Olupke pecite 10 minut ali dokler kožica ne porumeni in postane nekoliko hrustljava. Vklopite žar.

Krompir obrnite tako, da je stran s skledo obrnjena navzgor. Vsako krompirjevo kožico napolnite s približno 1 1/2 žličke omake za pico, nato pa jo obložite z naribanim sirom.

Na vsakega položite 2 do 3 rezine salame in jih za 3 do 5 minut postavite pod žar, da se sir stopi, salama pa se šele začne rjavo obarvati.
Potresite s peteršiljem, če ga uporabljate, in takoj postrezite.

(Foto: pexels.com)

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Pita palčke
Naprej
Kuskusova palačinka
Nazaj
Pita palčke
Naprej
Kuskusova palačinka

Dodajte Komentar