Sestavine
-
8× Mlad krompir
-
2 žlici Olivno olje
-
100 ml Omaka za pico
-
1 skodelica Sirnariban
-
48 rezin Salama
-
Peteršilj
Navodila
Pečico segrejte na 220 °C.
Vsak krompir 2 do 3-krat prebodite z vilicami. Razporedite jih enakomerno ob robu vrtljive plošče za mikrovalovno pečico. V mikrovalovni pečici segrevajte 2 minuti. Krompir obrnite in ga segrevajte še 2 minuti ali dokler ni povsem kuhan. Odstranite iz mikrovalovne pečice.
Vsak krompir prerežite na pol, nato pa z žličko izdolbite notranjost in pustite tanko plast krompirja.
Krompir položite na pekač s kožo navzgor. Premažite ga z oljčnim oljem in posujte s ščepcem soli.
Olupke pecite 10 minut ali dokler kožica ne porumeni in postane nekoliko hrustljava. Vklopite žar.
Krompir obrnite tako, da je stran s skledo obrnjena navzgor. Vsako krompirjevo kožico napolnite s približno 1 1/2 žličke omake za pico, nato pa jo obložite z naribanim sirom.
Na vsakega položite 2 do 3 rezine salame in jih za 3 do 5 minut postavite pod žar, da se sir stopi, salama pa se šele začne rjavo obarvati.
Potresite s peteršiljem, če ga uporabljate, in takoj postrezite.
(Foto: pexels.com)