Sestavine
-
370 g Smetana za kuhanje
-
3 stroki Česen
-
3 vejice Timijan
-
40 g Mešanica za čebulno juho
-
6× Krompir za pekoz belo lupino, neolupljen
-
70 g Čedar
-
2 kosa Slaninasesekljana
-
2 žlici Drobnjak
Navodila
Pečico segrejte na 200 °C. V manjši ponvi na srednji temperaturi segrejte smetano, česen in timijan. Kuhajte 3 minute ali dokler ne zavre. Odstranite z ognja. Začinite s poprom.
Medtem na desko za rezanje položite polovico krompirja, s prerezano stranjo navzdol. Na vsako stran krompirja položite bambusovo nabodalo. z ostrim nožem naredite tanke reze (ne prerežite do konca, nabodala bodo to preprečila). Ponovite s preostalimi polovicami krompirja.
Krompir z ravnim delom navzdol položite v velik pekač. Potresite s polovico sira in polovico slanine. Smetanovo zmes precedite skozi drobno sito v vrč. Trdne delce zavrzite. Mešanico juhe dodajte mešanici smetane in stepajte, dokler se dobro ne združi. Smetanovo zmes prelijte čez krompir. Posodo tesno pokrijte s folijo. Pecite 40 minut ali dokler se krompir ne zmehča.
Krompir potresite s preostalim sirom in slanino. Odkrito pecite še 30 minut ali dokler krompir ne postane zlat in mehak. Potresite z drobnjakom in postrezite.
(Foto: Instagram/oriental_dish))