0 0
Krompirjeva božična večerja

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
370 g Smetana za kuhanje
3 stroki Česen
3 vejice Timijan
40 g Mešanica za čebulno juho
Krompir za peko z belo lupino, neolupljen
70 g Čedar
2 kosa Slanina sesekljana
2 žlici Drobnjak

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Krompirjeva božična večerja

  • 2 uri
  • Porcije 6
  • Srednje

Sestavine

Navodila

Deli

Pečico segrejte na 200 °C. V manjši ponvi na srednji temperaturi segrejte smetano, česen in timijan. Kuhajte 3 minute ali dokler ne zavre. Odstranite z ognja. Začinite s poprom.

Medtem na desko za rezanje položite polovico krompirja, s prerezano stranjo navzdol. Na vsako stran krompirja položite bambusovo nabodalo. z ostrim nožem naredite tanke reze (ne prerežite do konca, nabodala bodo to preprečila). Ponovite s preostalimi polovicami krompirja.

Krompir z ravnim delom navzdol položite v velik pekač. Potresite s polovico sira in polovico slanine. Smetanovo zmes precedite skozi drobno sito v vrč. Trdne delce zavrzite. Mešanico juhe dodajte mešanici smetane in stepajte, dokler se dobro ne združi. Smetanovo zmes prelijte čez krompir. Posodo tesno pokrijte s folijo. Pecite 40 minut ali dokler se krompir ne zmehča.

Krompir potresite s preostalim sirom in slanino. Odkrito pecite še 30 minut ali dokler krompir ne postane zlat in mehak. Potresite z drobnjakom in postrezite.

(Foto: Instagram/oriental_dish))

 

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Vegetarijanska božična večerja
Naprej
veganska božična večerja
Nazaj
Vegetarijanska božična večerja
Naprej
veganska božična večerja

Dodajte Komentar