Sestavine
-
4 skodelice Sladki krompir1 skodelica = 240 ml
-
2× Jajce
-
½ skodelice Sladkor
-
½ skodelice Mleko
-
4 žlice Maslo
-
½ čajne žličke Vaniljev ekstrakt
-
½ čajne žličke Sol
-
Preliv
-
½ skodelice Pekanovi orehi
-
½ skodelice Rjavi sladkor
-
⅓ skodelice Moka
-
3 žlice masla Maslo
Navodila
Pečico segrejte na 165 °C.
Pripravite sladki krompir: Sladki krompir dajte v srednje veliko posodo in ga prelijte z vodo. Kuhajte na srednje močnem ognju, dokler se ne zmehča, 10 do 15 minut. Odcedite ga in prenesite v veliko skledo.
Odcejen sladki krompir zmečkajte z vilicami. Dodajte jajca; mešajte, dokler se dobro ne povežejo. Dodajte sladkor, mleko, maslo, vaniljo in sol; zmešajte do gladkega. Prenesite v pekač.
Naredite preliv: V skledi zmešajte rjavi sladkor in moko. Vmešajte maslo in pekanove orehe. Po vrhu potresite mešanico sladkega krompirja.
Pecite v ogreti pečici, dokler preliv rahlo ne porumeni, približno 30 minut.
(Foto: freepik.com)