0 0
Krompirjev narastek z mesnimi cmoki

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
Poper za cmoke, po okusu
Sol za cmoke, po okusu
1 jedilna žlica Gorčica za cmoke
1 x Jajce za cmoke
0.5 kg Mešano mleto meso za cmoke
2 čajni žlički Maslo za cmoke, čajno maslo
5 jedilnih žlic Repično olje za cmoke
Peteršilj za cmoke, malo peteršilja
60 g Kruh za cmoke, beli kruh star nekaj dni
1 x Čebula za cmoke
100 ml Voda za cmoke
100 g Polnomastno mleko za cmoke
1 x Strok - česen za narastek
0.8 kg Krompir za narastek
150 ml Sladka smetana za narastek
150 ml Polnomastno mleko za narastek
200 g Mocarela sir za narastek
Muškatni orešček za narastek, po okusu
Poper za narastek, po okusu
Sol za narastek, po okusu
5 vejic Majaron za narastek

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Krompirjev narastek z mesnimi cmoki

Krompirjev narastek z mesnimi cmoki je okusna jed za vse ljubitelje mesa in pa krompirja.

  • 60 minut
  • Porcije 4
  • Srednje

Sestavine

Navodila

Deli

Segrejte pečico na 200 °C (na 180 °C, če boste pekli s funkcijo kroženja vročega zraka).

CMOKI:

Za mesne cmoke kruh najprej za 15 minut namočite v mešanici vode in mleka. Vmes večkrat premešajte.

Narežite čebulo na majhne kocke. Osmukajte peteršilj in na fino sesekljajte. Segrejte v ponvi 2 žlici olja in maslo ter na njem prepražite čebulo, da bo posteklenela. Dodajte še peteršilj in počakajte, da se bo kruh nekoliko ohladil.

Nato ga dobro ožamite in zmešajte z mletim mesom, čebulo, peteršiljem, gorčico in jajcem. Solite, poprajte in dobro premešajte.

Maso z mokrimi rokami oblikujte v manjše mesne cmoke (lahko naredite večje, vendar jih po peki narežite na manjše kose).

Segrejte v ponvi še preostalo olje in v njem z obeh strani zlato rjavo popecite cmoke. strani.

NARASTEK:

Operite in olupite krompir in ga narežite na kocke. Olupite česen.

Dajte ga v lonec skupaj z mlekom in smetano ter segrejte. Dobro še začinite z muškatnim oreščkom, soljo in poprom. Ko mlečna mešanica zavre, takoj iz nje vzemite česen.

Na kocke narezan krompir zmešajte z mesnimi cmoki in dajte v pekač za narastke. Prelijte jih z mlečno mešanico in postavite v pečico.

Po 30 minutah narastek vzemite iz pečice. Potresite ga z naribanim sirom in pecite še 5 minut.

DEKORACIJA:

Pred serviranjem narastek okrasite z majaronovimi listi.

(Foto: Mykola Lunov)

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Frtalja iz šampinjonov
Naprej
Kremna grahova juha s špinačo
Nazaj
Frtalja iz šampinjonov
Naprej
Kremna grahova juha s špinačo

Dodajte Komentar