0 0
Krompirjev narastek s kislim zeljem

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
1 kg Krompir
250 g Kislo zelje
Olje ali mast, za namestitev pekača
1 žlička Majaron suh majaron
2 x - 3 x Strok - česen
Sol po okusu
Poper - mleti po okusu
200 g Slanina prekajena slanina
3 x Jajca
1 žlička Kumina
2 žlici Mast stopljena mast
100 g Moka

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Krompirjev narastek s kislim zeljem

Če iščete idejo za preprost in pa še poceni obrok, je to ravno pravi recept. Priprava je hitra in pa tudi zelo enostavna...

  • 75 minut
  • Porcije 4
  • Lahko

Sestavine

Navodila

Deli

Segrejte pečico na 190 stopinj Celzija. Olupite krompir in ga operite ter na drobno naribajte. Po potrebi ga tudi ožamite, zato da boste odstranili odvečno tekočino, nato pa ga stresite v skledo.

Stresite kislo zelje na cedilo in ga poskusite. Če se vam bo zdelo preveč prekislo, ga na hitro oplaknite pod tekočo vodo. Zelje dobro odcedite, nato pa ga na grobo sesekljajte in dodajte v skledo h krompirju.

Dodajte razžvrkljana jajca h krompirju in zelju, moko, na drobne koščke narezano slanino, sesekljan česen, sol, poper, majaron in pa kumino. Sestavine dobro premešajte s kuhalnico.

Pekač za narastke namažite z oljem ali pa mastjo. Pripravljeno zmes pretresite vanj in jo s kuhalnico razporedite po celotni površini ter prelijte vrh s stopljeno mastjo. Pekač za 60 minut postavite v ogreto pečico. Če se narastek na vrhu prehitro zapeče, pekač pokrijte z alu folijo.

Pečen narastek narežite na kose. Jed lahko postrežete toplo ali pa kot hladno.

(Foto: Getty Images)

 

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Ajdova kaša v solati
Naprej
Kitajska rebrca
Nazaj
Ajdova kaša v solati
Naprej
Kitajska rebrca

Dodajte Komentar