Sestavine
-
1 kg Krompir
-
250 g Kislo zelje
-
Oljeali mast, za namestitev pekača
-
1 žlička Majaronsuh majaron
-
2 x - 3 x Strok - česen
-
Solpo okusu
-
Poper - mletipo okusu
-
200 g Slaninaprekajena slanina
-
3 x Jajca
-
1 žlička Kumina
-
2 žlici Maststopljena mast
-
100 g Moka
-
Navodila
Segrejte pečico na 190 stopinj Celzija. Olupite krompir in ga operite ter na drobno naribajte. Po potrebi ga tudi ožamite, zato da boste odstranili odvečno tekočino, nato pa ga stresite v skledo.
Stresite kislo zelje na cedilo in ga poskusite. Če se vam bo zdelo preveč prekislo, ga na hitro oplaknite pod tekočo vodo. Zelje dobro odcedite, nato pa ga na grobo sesekljajte in dodajte v skledo h krompirju.
Dodajte razžvrkljana jajca h krompirju in zelju, moko, na drobne koščke narezano slanino, sesekljan česen, sol, poper, majaron in pa kumino. Sestavine dobro premešajte s kuhalnico.
Pekač za narastke namažite z oljem ali pa mastjo. Pripravljeno zmes pretresite vanj in jo s kuhalnico razporedite po celotni površini ter prelijte vrh s stopljeno mastjo. Pekač za 60 minut postavite v ogreto pečico. Če se narastek na vrhu prehitro zapeče, pekač pokrijte z alu folijo.
Pečen narastek narežite na kose. Jed lahko postrežete toplo ali pa kot hladno.
(Foto: Getty Images)