0 0
Krompir z mletim mesom

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
Krompir
50 ml Smetana
4 žlice Parmezan
50 ml Mleko
Mesni nadev
20 g Mast
200 g Mleto meso
Jajce
1 žlica Peteršilj
1 žlica Smetana
Paprika v prahu
Sol in poper
1 žlica Maslo

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Krompir z mletim mesom

Krompir je ena najpomembnejših osnovnih rastlin na svetu in četrta največja hrana na svetu, takoj za rižem, pšenico in koruzo. Je ključni vir prehrane za milijarde ljudi po vsem svetu. Krompir je bogat vir kompleksnih ogljikovih hidratov, ki zagotavljajo veliko količino energije. Poleg tega vsebuje razmeroma malo kalorij in maščob ter ne vsebuje holesterola. Krompir vsebuje bistvene hranilne snovi, kot so vitamin C, vitamin B6, kalij in prehranske vlaknine.

  • 40 minut
  • Porcije 3
  • Lahko

Sestavine

  • Mesni nadev

Navodila

Deli

Segrejte pečico na 190 °C.

Na maščobi popražite mleto meso in mu dodajte sesekljan peteršilj. Počakajte, da se malo ohladi. Primešajte jajce, smetano, papriko v prahu, sol in poper. Dodajte začimbe po okusu.

Krompirju izdolbite sredico in ga nadevajte z mesnim nadevom. Nadevane krompirje polagajte na namaščen pekač. Na vsak vrh mletega mesa položite majhen košček masla.

Pekač postavite v pečico in pecite 30 minut. Med peko nadevan krompir vsake toliko rahlo polijte z mlekom in smetano. Proti koncu peke krompir posujte s parmezanom.

Nadevan krompir postrezite kot samostojno jed s skledo solate. Dober tek!

(Foto: Instagram/zita_csigo)

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Riževa solata
Naprej
Mlečni krompir
Nazaj
Riževa solata
Naprej
Mlečni krompir

Dodajte Komentar