Sestavine
-
6× Krompir
-
50 ml Smetana
-
4 žlice Parmezan
-
50 ml Mleko
-
Mesni nadev
-
20 g Mast
-
200 g Mleto meso
-
1× Jajce
-
1 žlica Peteršilj
-
1 žlica Smetana
-
Paprika v prahu
-
Sol in poper
-
1 žlica Maslo
Navodila
Segrejte pečico na 190 °C.
Na maščobi popražite mleto meso in mu dodajte sesekljan peteršilj. Počakajte, da se malo ohladi. Primešajte jajce, smetano, papriko v prahu, sol in poper. Dodajte začimbe po okusu.
Krompirju izdolbite sredico in ga nadevajte z mesnim nadevom. Nadevane krompirje polagajte na namaščen pekač. Na vsak vrh mletega mesa položite majhen košček masla.
Pekač postavite v pečico in pecite 30 minut. Med peko nadevan krompir vsake toliko rahlo polijte z mlekom in smetano. Proti koncu peke krompir posujte s parmezanom.
Nadevan krompir postrezite kot samostojno jed s skledo solate. Dober tek!
(Foto: Instagram/zita_csigo)