Sestavine
-
800 g Mlad krompir
-
2 čebulici Koromač
-
250 g Artičokav olju
-
50 g Parmezan
-
100 ml Smetana
Navodila
Pečico segrejte na 200 ºC.
Krompir razpolovite. Koromač obrežite in prihranite vse listnate vršičke, drobno narežite stebelni del, nato razpolovite čebulico in jo narežite na 1 cm velike rezine.
Vse to dajte v pekač, razpolovite artičoke in jim dodajte 2 žlici olja iz kozarca ter dober ščepec črnega popra, nato pa vse skupaj premešajte.
Prilijte 300 ml vode, pladenj tesno pokrijte s folijo in pecite 1 uro.
V skledi na drobno naribajte polovico parmezana v smetano in jo razrahljajte s kančkom vode.
Vzemite pladenj iz pečice in z žlico prelijte smetanovo zmes in na drobno naribajte preostali parmezan.
Pecite še zadnjih 20 minut ali dokler ne postanejo zlati in pečeni, nato pa pred serviranjem potresite s prihranjenimi koromačevimi vršički.
(Foto: pexels.com)