0 0
Krompir z artičoko

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
800 g Mlad krompir
2 čebulici Koromač
250 g Artičoka v olju
50 g Parmezan
100 ml Smetana

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Krompir z artičoko

Vegetarijansko

  • 1 h 30 min
  • Porcije 6
  • Srednje

Sestavine

Navodila

Deli

Pečico segrejte na 200 ºC.

Krompir razpolovite. Koromač obrežite in prihranite vse listnate vršičke, drobno narežite stebelni del, nato razpolovite čebulico in jo narežite na 1 cm velike rezine.

Vse to dajte v pekač, razpolovite artičoke in jim dodajte 2 žlici olja iz kozarca ter dober ščepec črnega popra, nato pa vse skupaj premešajte.

Prilijte 300 ml vode, pladenj tesno pokrijte s folijo in pecite 1 uro.

V skledi na drobno naribajte polovico parmezana v smetano in jo razrahljajte s kančkom vode.
Vzemite pladenj iz pečice in z žlico prelijte smetanovo zmes in na drobno naribajte preostali parmezan.

Pecite še zadnjih 20 minut ali dokler ne postanejo zlati in pečeni, nato pa pred serviranjem potresite s prihranjenimi koromačevimi vršički.

(Foto: pexels.com)

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Marinirana prepeličja jajca
Naprej
Polnjene bučke
Nazaj
Marinirana prepeličja jajca
Naprej
Polnjene bučke

Dodajte Komentar