Sestavine
-
1 čajna žlička Peteršilj
-
400 ml Kisla smetana
-
220 g Čedar
-
450 g Kozicekuhane in olupljene
-
6× Krompir
-
Olje
-
Paprika v prahu
-
Sol in poper
Navodila
Pečico segrejte na 180 °C.
Krompir najprej operite in ga po straneh nežno prebodite z vilicami. Vsak krompir premažite z oljem in ga položite na s folijo obloženo ponev. Pecite približno 1 uro.
Krompir vzemite iz pečice in z vsakega krompirja odrežite zgornjo tretjino. Krompir nežno izdolbite in ga položite v skledo.
Z mešalnikom na visoki hitrosti zmešajte krompir, maslo, kislo smetano, sol in poper. V zmes vmešajte kozice in sir. Mešanico previdno nadevajte nazaj v krompirjeve lupine.
Mešanico naložite v krompirjeve lupine. Vsak krompir potresite s sirom in papriko. V pečici pecite približno 20 do 30 minut, dokler se po vrhu ne zapeče.
(Foto: Instagram/garage_specialized_food)