0 0
Krompir po španskem receptu

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
8 x Krompir
Olivno olje
1 x Čebula
1 x Paprika
2 stroka Česen
2 žlički Paprika v prahu
1 žlička Rožmarin
500 g Češnjev paradižnik
3 žlice Olive
5 žlic Kisla smetana
1 x Limona
Peteršilj
150 g Stročji fižol

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Krompir po španskem receptu

Kuhinja:
  • 1 ura
  • Porcije 4
  • Srednje

Sestavine

Navodila

Deli

Pečico segrejte na 220 °C. Pekač obložite s papirjem za peko. Na pekač položite krompir. Poškropite ga z oljem. Začinite s soljo in poprom. Pecite 1 uro ali dokler se ne zmehča.

Medtem v ponvi na srednje močnem ognju segrejte olje. Dodajte čebulo in papriko. Kuhajte 5 minut ali dokler se ne zmehča. Dodajte česen, papriko in rožmarin ter kuhajte še 1 minuto ali dokler ne zadiši. Dodajte paradižnik in kuhajte 5 minut ali dokler se ne sprosti sok in se paradižnik zmehča. Vmešajte še olive.

V skledi zmešajte kislo smetano, limono lupino in malo peteršilja. Na vrhu vsakega krompirja naredite globok križ in rahlo stisnite dno, da se odpre. Krompir napolnite s paradižnikovo mešanico. Na vrhu prelijte mešanico kisle smetane. Potresite s preostalo lupino in peteršiljem ter postrezite s fižolom.

(Foto: freepik.com)

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Mesni kaneloni
Naprej
Mirtini žepki
Nazaj
Mesni kaneloni
Naprej
Mirtini žepki

Dodajte Komentar