Sestavine
-
8 x Krompir
-
Olivno olje
-
1 x Čebula
-
1 x Paprika
-
2 stroka Česen
-
2 žlički Paprika v prahu
-
1 žlička Rožmarin
-
500 g Češnjev paradižnik
-
3 žlice Olive
-
5 žlic Kisla smetana
-
1 x Limona
-
Peteršilj
-
150 g Stročji fižol
Navodila
Pečico segrejte na 220 °C. Pekač obložite s papirjem za peko. Na pekač položite krompir. Poškropite ga z oljem. Začinite s soljo in poprom. Pecite 1 uro ali dokler se ne zmehča.
Medtem v ponvi na srednje močnem ognju segrejte olje. Dodajte čebulo in papriko. Kuhajte 5 minut ali dokler se ne zmehča. Dodajte česen, papriko in rožmarin ter kuhajte še 1 minuto ali dokler ne zadiši. Dodajte paradižnik in kuhajte 5 minut ali dokler se ne sprosti sok in se paradižnik zmehča. Vmešajte še olive.
V skledi zmešajte kislo smetano, limono lupino in malo peteršilja. Na vrhu vsakega krompirja naredite globok križ in rahlo stisnite dno, da se odpre. Krompir napolnite s paradižnikovo mešanico. Na vrhu prelijte mešanico kisle smetane. Potresite s preostalo lupino in peteršiljem ter postrezite s fižolom.
(Foto: freepik.com)