0 0
Kroketi iz kozic

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

500 g Kozice
1/2 skodelice Drobtine
2 žlici Majoneza
1 žlica Dijonska gorčica
1 žlica Peteršilj
1/2 čajne žličke Česen v prahu
1/4 čajne žličke Kajenski poper
Sol in poper
Jajce
1 skodelica Moka
Olje za cvrtje

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Kroketi iz kozic

Kroketi so odlična predjed ali prigrizek za vsako priložnost in zagotovo bodo navdušili vaše goste. Uživajte!

  • 30 minut
  • Lahko

Sestavine

Navodila

Deli

V veliki skledi zmešajte sesekljane kozice (kuhane in olupljene), drobtine, majonezo, dijonsko gorčico, sesekljan peteršilj, česen v prahu, kajenski poper, sol in poper. Dobro premešajte, da se vse sestavine enakomerno porazdelijo.

Vzemite žlico mase in jo oblikujte v majhne okrogle krokete. Ponovite, dokler ne porabite vse mešanice.

Vsak kroket potopite v razžvrkljana jajca, nato pa ga povaljajte v moki, da ga enakomerno obložite.

V globoki ponvi ali cvrtniku segrejte rastlinsko olje na srednje visoki temperaturi. Na olje previdno dodajte krokete in jih na vsaki strani cvrite 2-3 minute oziroma dokler ne postanejo zlato rjavi.

Z žlico odstranite krokete iz olja in jih položite na krožnik, obložen s papirnato brisačo, da se odteče odvečno olje.

Krokete iz kozic postrezite vroče, po želji okrašene z dodatnim sesekljanim peteršiljem in rezino limone.

 

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Fižolova enolončnica s klobaso
Naprej
Toast s paradižnikom in sirom
Nazaj
Fižolova enolončnica s klobaso
Naprej
Toast s paradižnikom in sirom

Dodajte Komentar