Sestavine
-
500 g Kozice
-
1/2 skodelice Drobtine
-
2 žlici Majoneza
-
1 žlica Dijonska gorčica
-
1 žlica Peteršilj
-
1/2 čajne žličke Česen v prahu
-
1/4 čajne žličke Kajenski poper
-
sol in poper
-
2× Jajce
-
1 skodelica Moka
-
Olje za cvrtje
Navodila
V veliki skledi zmešajte sesekljane kozice (kuhane in olupljene), drobtine, majonezo, dijonsko gorčico, sesekljan peteršilj, česen v prahu, kajenski poper, sol in poper. Dobro premešajte, da se vse sestavine enakomerno porazdelijo.
Vzemite žlico mase in jo oblikujte v majhne okrogle krokete. Ponovite, dokler ne porabite vse mešanice.
Vsak kroket potopite v razžvrkljana jajca, nato pa ga povaljajte v moki, da ga enakomerno obložite.
V globoki ponvi ali cvrtniku segrejte rastlinsko olje na srednje visoki temperaturi. Na olje previdno dodajte krokete in jih na vsaki strani cvrite 2-3 minute oziroma dokler ne postanejo zlato rjavi.
Z žlico odstranite krokete iz olja in jih položite na krožnik, obložen s papirnato brisačo, da se odteče odvečno olje.
Krokete iz kozic postrezite vroče, po želji okrašene z dodatnim sesekljanim peteršiljem in rezino limone.