0 0
Krhka jabolčna pita

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
1 ščepec Morska sol za krhko testo
250 g Pirina moka gladka pirina moka, za krhko testo
1 paketek Vanilijev sladkor za krhko testo
80 g Kokosov sladkor za krhko testo
125 g Rastlinska maščoba lahko uporabite tudi margarino, za krhko testo
Limonina lupina bio lupina, za krhko testo
1 jedilna žlica Rastlinsko mleko po potrebi, za krhko testo
1 kg Jabolko naribana jabolka, za jabolčni nadev
1 jedilna žlica Margarina za jabolčni nadev
100 g Kokosov sladkor za jabolčni nadev
2 čajni žlički Cimet za jabolčni nadev
malo Limonin sok za jabolčni nadev
1 jedilna žlica Voda za jabolčni nadev
1 jedilna žlica Koruzni škrob za jabolčni nadev
1 paketek Vanilijev sladkor za jabolčni nadev

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Krhka jabolčna pita

LASTNOSTI:

    Okusna jabolčna pita, ki jo boste pripravili iz naribanih jabolk. Odlična ideja za odlično sladico.

    • 75 minut
    • Porcije 8
    • Srednje

    Sestavine

    Navodila

    Deli

    Priprava testa:

    Moko dajte v skledo, nato še sol, sladkor in maščobo v koščkih ter vse sestavine zgnetite v testo. Ta postopek mora biti čim bolj hitrejši, zato da bo testo ostalo krhko. Oblikujte ga v hlebček, ovijte ga s folijo za živila in za vsaj pol ure ga postavite v hladilnik.

    Pekač za pito namažite z maslom ali pa margarino, medtem pa pripravite še jabolčni nadev.

    Ko bo testo ohlajeno, ga na pomokani površini razvaljajte v obliki modela za pito, le malo večjega.

    Testo, ki vam bo ostalo pa prihranite za mrežo na piti ali pa piškote.

    Testo prebodite z vilicami in pecite na 200˚C 10 minut, nato pa še 25 minut z jabolčnim nadevom.

    Priprava jabolčnega nadeva:

    Naribajte jabolka in jih skuhajte na margarini s preostalimi sestavinami. Na koncu vmešajte še koruzni škrob, ki ste ga prej zmešali z vodo in kuhajte še 1 minuto. Na pripravljeno testo položite nadev in specite po navodilih zgoraj.

    (Foto: Getty Images)

    Njami Njami

    Mnenja o Receptu

    There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
    Nazaj
    Ovsena kaša iz pečice
    Naprej
    Čokolada na staromoden način
    Nazaj
    Ovsena kaša iz pečice
    Naprej
    Čokolada na staromoden način

    Dodajte Komentar

    Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com