0 0
Krhka jabolčna pita

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
1 ščepec Morska sol za krhko testo
250 g Pirina moka gladka pirina moka, za krhko testo
1 paketek Vanilijev sladkor za krhko testo
80 g Kokosov sladkor za krhko testo
125 g Rastlinska maščoba lahko uporabite tudi margarino, za krhko testo
Limonina lupina bio lupina, za krhko testo
1 jedilna žlica Rastlinsko mleko po potrebi, za krhko testo
1 kg Jabolko naribana jabolka, za jabolčni nadev
1 jedilna žlica Margarina za jabolčni nadev
100 g Kokosov sladkor za jabolčni nadev
2 čajni žlički Cimet za jabolčni nadev
malo Limonin sok za jabolčni nadev
1 jedilna žlica Voda za jabolčni nadev
1 jedilna žlica Koruzni škrob za jabolčni nadev
1 paketek Vanilijev sladkor za jabolčni nadev

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Krhka jabolčna pita

LASTNOSTI:

    Okusna jabolčna pita, ki jo boste pripravili iz naribanih jabolk. Odlična ideja za odlično sladico.

    • 75 minut
    • Porcije 8
    • Srednje

    Sestavine

    Navodila

    Deli

    Priprava testa:

    Moko dajte v skledo, nato še sol, sladkor in maščobo v koščkih ter vse sestavine zgnetite v testo. Ta postopek mora biti čim bolj hitrejši, zato da bo testo ostalo krhko. Oblikujte ga v hlebček, ovijte ga s folijo za živila in za vsaj pol ure ga postavite v hladilnik.

    Pekač za pito namažite z maslom ali pa margarino, medtem pa pripravite še jabolčni nadev.

    Ko bo testo ohlajeno, ga na pomokani površini razvaljajte v obliki modela za pito, le malo večjega.

    Testo, ki vam bo ostalo pa prihranite za mrežo na piti ali pa piškote.

    Testo prebodite z vilicami in pecite na 200˚C 10 minut, nato pa še 25 minut z jabolčnim nadevom.

    Priprava jabolčnega nadeva:

    Naribajte jabolka in jih skuhajte na margarini s preostalimi sestavinami. Na koncu vmešajte še koruzni škrob, ki ste ga prej zmešali z vodo in kuhajte še 1 minuto. Na pripravljeno testo položite nadev in specite po navodilih zgoraj.

    (Foto: Getty Images)

    Njami Njami

    Mnenja o Receptu

    There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
    Nazaj
    Ovsena kaša iz pečice
    Naprej
    Čokolada na staromoden način
    Nazaj
    Ovsena kaša iz pečice
    Naprej
    Čokolada na staromoden način

    Dodajte Komentar