Sestavine
-
1 ščepec Morska solza krhko testo
-
250 g Pirina mokagladka pirina moka, za krhko testo
-
1 paketek Vanilijev sladkorza krhko testo
-
80 g Kokosov sladkorza krhko testo
-
125 g Rastlinska maščobalahko uporabite tudi margarino, za krhko testo
-
Limonina lupinabio lupina, za krhko testo
-
1 jedilna žlica Rastlinsko mlekopo potrebi, za krhko testo
-
1 kg Jabolkonaribana jabolka, za jabolčni nadev
-
1 jedilna žlica Margarinaza jabolčni nadev
-
100 g Kokosov sladkorza jabolčni nadev
-
2 čajni žlički Cimetza jabolčni nadev
-
malo Limonin sokza jabolčni nadev
-
1 jedilna žlica Vodaza jabolčni nadev
-
1 jedilna žlica Koruzni škrobza jabolčni nadev
-
1 paketek Vanilijev sladkorza jabolčni nadev
Navodila
Priprava testa:
Moko dajte v skledo, nato še sol, sladkor in maščobo v koščkih ter vse sestavine zgnetite v testo. Ta postopek mora biti čim bolj hitrejši, zato da bo testo ostalo krhko. Oblikujte ga v hlebček, ovijte ga s folijo za živila in za vsaj pol ure ga postavite v hladilnik.
Pekač za pito namažite z maslom ali pa margarino, medtem pa pripravite še jabolčni nadev.
Ko bo testo ohlajeno, ga na pomokani površini razvaljajte v obliki modela za pito, le malo večjega.
Testo, ki vam bo ostalo pa prihranite za mrežo na piti ali pa piškote.
Testo prebodite z vilicami in pecite na 200˚C 10 minut, nato pa še 25 minut z jabolčnim nadevom.
Priprava jabolčnega nadeva:
Naribajte jabolka in jih skuhajte na margarini s preostalimi sestavinami. Na koncu vmešajte še koruzni škrob, ki ste ga prej zmešali z vodo in kuhajte še 1 minuto. Na pripravljeno testo položite nadev in specite po navodilih zgoraj.
(Foto: Getty Images)