0 0
Kremšnita

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
0.15 kg Sladkor
2 x Vanilijev puding
6 dl Mleko
5 ml Vanilijev ekstrakt
2 x Jajce
300 g Maslo
2 žlici Rum
2 žlici Smetanova krema
6 x Jajce
15 g Agar agar
6 dl Mleko
0,5 l Sladka smetana
50 g Sladkor v prahu
500 g Listnato testo
2 žlici Rum

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Kremšnita

Kuhinja:
  • 1 ura in 40 minut
  • Porcije 20
  • Srednje

Sestavine

Navodila

Deli

Vklopite pečico in jo nastavite na 250 stopinj Celzija. Listnato testo razporedite na dva enaka kvadratna dela oziroma kvadratni plošči. Debelina testa mora biti približno 2 mm. Oba plošči specite na ločenih nenamaščenih pekačih. Pred peko testo enakomerno prebodite z vilicami, da testo vam ne naraste neenakomerno, ampak da bo enakomerno. Šahovski vzorec z nožem zarežite v eno ploščo (da kasneje ne boste imeli težav z rezanjem kreme). Najprej pecite na 250 stopinj Celzija, nato znižajte na 200 stopinj Celzija in nato na 150 stopinj Celzija. Testo pecite 15 minut.

Pripravite pudingovo kremo. Na štedilnik pristavite 4 dl mleka s sladkorjem in počakajte, da le ta zavre. Medtem v skodelici, v preostalo mleko z metlico zamešamo še oba pudinga in jajci. Ko začne mleko naraščati, kozico odstavite. Mleku z metlico dodajte pudingovo mešanico in medtem hitro mešajte. Vrnite kozico in mešajte, dokler se zmes za puding ne zgosti. Zgoščen puding odstavite in ga ohladite v hladni vodi. Vmes ga tudi večkrat premešajte, da se na površini ne naredi kožica. Maslo penasto umešajte. Mlačnemu pudingu dodajte še vanilijo, rum in po žlicah med mešanjem tudi maslo.

Pripravite še smetanovo kremo: v posodi penasto zmešajte jajce in sladkor. Mleko segrejte in ga počasi, med stalnim mešanjem vlijte v jajca. Vmešajte agar-agar. Pripravite vodno kopel in kuhajte jajčno zmes na pari vse do gostega stanja. Dodajte še rum in pa vanilijo ter odstavite. Sladko smetano stepite s sladkorjem. Z metlico v ohlajeno kremo previdno vmešajte še stepeno smetano.

Na spodnji ploščo listnatega testa najprej položite pudingovo kremo, jo poravnajte in lepo zgladite. Nato dodajte zopet novo plast smetanove kreme. Tudi ta mora biti ravna in gladka. Na vrh položite listnato testo z zarezami in z ostrim nožem narežite kremšnito na posamezne kose. Potresite še s sladkorjem v prahu in kremšnita je pripravljena za serviranje.

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Pečeni kruhki s tuninim namazom in sirom
Naprej
Fileji osliča na pariški način
Nazaj
Pečeni kruhki s tuninim namazom in sirom
Naprej
Fileji osliča na pariški način

Dodajte Komentar