0 0
Kremna špinača

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
25 g Maslo
2 žlici Moka
1 x Majhna čebula
500 g Sveža špinača sveži špinačni listi
200 ml Mleko
2 ščepca Poper - mleti
0.5 žličke Sol
2 ščepca Muškatni orešček - mleti
2 ščepca Por mleti por
100 g Kisla smetana

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Kremna špinača

LASTNOSTI:

    Mogoče špinača morda ni na listi vaših priljubljenih jedi, toda ta špinača z bešamelom in kislo smetano bo mogoče naredila na vas pozitiven vtis. To jed lahko ponudite kot prilogo, obnese pa se dobro kot nadev za palačinke, žepke ali pite.

    • 25 minut
    • Porcije 4
    • Lahko

    Sestavine

    Navodila

    Deli

    Liste špinače očistite in operite. V večjem loncu zavrite vodo. Liste stresite v krop in kuhajte, dokler ne bodo uveneli in da se bodo zmehčali (približno 2 do 3 minute). Liste špinače zatem odcedite in ohladite.

    Čebulo olupite in jo na drobno sesekljate. V večji kozici stopite maslo. Dodajte sesekljano čebulo in jo med mešanjem pražite ter to toliko časa, da se bo zmehčala (približno 5 minut). Potresite moko po čebuli in sestavine v kozici med mešanjem pražite še 1-2 minuti. Nato počasi začnite prilivati mleko. V kozico počasi vlijte mleko in pri tem tudi ves čas mešajte, da ne bodo nastale grudice. Ko prilijete vse mleko, zmanjšajte temperaturo in kuhajte toliko časa, dokler se omaka ne zgosti.

    Ohlajeno špinačo dobro ožamite in na grobo nasekljajte. Stresite jo v kozico z omako. Začinite s poprom, muškatnim oreščkom in soljo ter dobro premešajte. Nazadnje vmešajte še kislo smetano v špinačo.

    Opomba: Namesto sveže špinače uporabite lahko tudi zamrznjeno špinačo. Pred tem, ko jo boste uporabili jo odtajajte. Po vaši želji lahko tudi v špinačo vmešate tudi sesekljani česen.

    (Foto: Pixabay)

     

    Njami Njami

    Mnenja o Receptu

    There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
    Nazaj
    Pečeno kislo zelje z mletim mesom
    Naprej
    Sladica iz zdroba in piškotov
    Nazaj
    Pečeno kislo zelje z mletim mesom
    Naprej
    Sladica iz zdroba in piškotov

    Dodajte Komentar