0 0
Kremna špinača

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
1 skodelica Ovseno mleko 1 skodelica = 240 ml
1/4 skodelice Voda
1 skodelica Indijski oreščki
2 do 3 žlice Limonin sok
1 čajna žlička Kosher Sol
1/2 čajne žličke Črni poper
1 ščepec Mleti muškatni orešček
4 do 5 šopkov Špinača
1 žlica Olivno olje
1/2 skodelice Čebula šalotka
1 velik strok Česen

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Kremna špinača

LASTNOSTI:
  • Vegansko
  • 90 minut
  • Porcije 4
  • Lahko

Sestavine

Navodila

Deli

V ovsenem mleku namakajte oreščke vsaj 1 uro. Namočene indijske oreščke in tekočino za namakanje prenesite v mešalnik skupaj z 2 žlicama limoninega soka ter s soljo, črnim poprom in z muškatnim oreščkom. Pretlačite do gladkega.

Segrejte veliko ponev na srednje visoki temperaturi. Dodajte polovico špinače in jo s kleščami obračajte v ponvi, dokler ne ovene. Prenesite jo v skledo. Ponovite s preostalo špinačo.

Ko je špinača dovolj ohlajena, vzemite pest špinače in iz nje iztisnite čim več tekočine.

Iztisnjeno špinačo položite na desko za rezanje in jo grobo sesekljajte.
V isti veliki ponvi na srednje visoki temperaturi segrejte oljčno olje. Dodajte šalotko in jo pražite približno 5 minut, dokler se ne zmehča in postane prosojna. Dodajte česen in ga pražite 30 sekund, pri čemer pazite, da ne porumeni. Dodajte špinačo in mešajte, dokler se ne segreje.

Špinačo prelijte s smetanovo omako in dobro premešajte. Poizkusite in po želji dodajte več limoninega soka in/ali soli.

(Foto: pexels.com)

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
File lososa z mangom
Naprej
Veganska umešana “jajčka”
Nazaj
File lososa z mangom
Naprej
Veganska umešana “jajčka”

Dodajte Komentar