Sestavine
-
1 skodelica Ovseno mleko1 skodelica = 240 ml
-
1/4 skodelice Voda
-
1 skodelica Indijski oreščki
-
2 do 3 žlice Limonin sok
-
1 čajna žlička Kosher Sol
-
1/2 čajne žličke Črni poper
-
1 ščepec Mleti muškatni orešček
-
4 do 5 šopkov Špinača
-
1 žlica Olivno olje
-
1/2 skodelice Čebula šalotka
-
1 velik strok Česen
Navodila
V ovsenem mleku namakajte oreščke vsaj 1 uro. Namočene indijske oreščke in tekočino za namakanje prenesite v mešalnik skupaj z 2 žlicama limoninega soka ter s soljo, črnim poprom in z muškatnim oreščkom. Pretlačite do gladkega.
Segrejte veliko ponev na srednje visoki temperaturi. Dodajte polovico špinače in jo s kleščami obračajte v ponvi, dokler ne ovene. Prenesite jo v skledo. Ponovite s preostalo špinačo.
Ko je špinača dovolj ohlajena, vzemite pest špinače in iz nje iztisnite čim več tekočine.
Iztisnjeno špinačo položite na desko za rezanje in jo grobo sesekljajte.
V isti veliki ponvi na srednje visoki temperaturi segrejte oljčno olje. Dodajte šalotko in jo pražite približno 5 minut, dokler se ne zmehča in postane prosojna. Dodajte česen in ga pražite 30 sekund, pri čemer pazite, da ne porumeni. Dodajte špinačo in mešajte, dokler se ne segreje.
Špinačo prelijte s smetanovo omako in dobro premešajte. Poizkusite in po želji dodajte več limoninega soka in/ali soli.
(Foto: pexels.com)