Sestavine
-
2× Čebula
-
2 stroka Česen
-
2 žlici Limetin sok
-
1 žlica Olivno olje
-
800 g Piščančje mesokuhano
-
800 ml Piščančja juha
-
600 g Beli fižol
-
100 g Zelen čilipločevinka
-
Sol in poper
-
2 čajni žlički Kumina
-
2 čajni žlički Origano
-
1/2 čajne žličke Kajenski poper
-
1 čajna žlička Čili v prahu
-
1/2 čajne žličke Koriander
-
220 g Kremni sir
-
200 ml Zgoščena smetana
Navodila
Na srednje visoki temperaturi na oljčnem olju in limetinem soku prepražite sesekljano čebulo in česen. Kuhajte, dokler čebula ne postekleni.
Dodajte kuhanega piščanca, piščančjo juho, fižol, čilije in začimbe. Zavrite in redno mešajte, nato pa zmanjšajte temperaturo in pustite rahlo vreti.
Odkrito kuhajte 45 minut ali dokler ne dobite želene gostote. Občasno premešajte.
Izklopite ogenj in vmešajte na kocke narezan kremni sir. Neprestano mešajte, dokler se kremni sir ne stopi in se popolnoma vključi. Vmešajte smetano.
Postrezite s hrustljavim koruznim kruhom. Dober tek!
(Foto: freepik.com)