Sestavine
-
400 g Rezanci
-
3 stroki Česen
-
1 glava Cvetačamajhna
-
50 ml Olivno olje
-
1 skodelica Indijski oreščkisurovi, nesoljeni
-
430 ml Zelenjavna juha
-
Sol in poper
-
Peteršilj
Navodila
Na drobno sesekljajte cvetačo in česen.
Na srednji temperaturi segrejte oljčno olje. Dodajte sesekljano cvetačo in indijske oreščke ter jih pražite 5 minut. Dodajte česen in ga kuhajte 1 minuto, da zadiši.
Dodajte zelenjavno juho, poper, muškatni orešček po okusu in ščepec soli. Zavrite in pokrito kuhajte 10 minut na srednje močnem ognju, da se cvetača zmehča.
Omako prelijte v kuhinjski mešalnik in jo zmiksajte do gladkega, da dobite kremno omako.
Skuhajte testenine v skladu z navodili na embalaži in jih prelijte z omako, po vrhu pa potresite s peteršiljem. Dober tek!
(Foto: pixabay.com)