Sestavine
-
1 x Strok - česen
-
1 x Čebula
-
2 - 3 žlice Olivno olje
-
3 x Kumara
-
3 x Krompir
-
1 vejica Koromačlahko tudi brez koromača
-
2 l Jušna osnova - zelenjavna
-
1 vejica Peteršilj
-
Kopersvež ali posušen koper
-
Poperpo okusu
-
Solpo okusu
-
Redkvicapo okusu, za dekoracijo
-
Kisla smetanapo okusu, za dekoracijo
-
Peteršiljpo okusu, za dekoracijo
Navodila
Čebulo, krompir in česen olupite in narežite na koščke. Vse skupaj prepražite v loncu na malo olivnega olja.
Ko bo zelenjava v loncu zadišila, dodajte kumare, ki ste jih predhodno olupili, odstranili vsa semena in narezali na majhne koščke. Vse skupaj pražite na majhnem ognju, dokler se zelenjava ne bo zmehčala.
Praženo zelenjavo zalijte z zelenjavno jušno osnovo in dodajte vejico koromača in peteršilja ter še žličko kopra. Solite in poprajte po vašem okusu. Kuhajte okoli pol ure.
S paličnim mešalnikom juho zmiksajte vse do gladkega. Postrezite v globokih krožnikih ali pa v jušnih skodelicah. Okrasite z rezinami redkvice, peteršiljevimi listi, kislo smetano in kapljicami olivnega olja. Pripravljeno jed postrezite.
Še nasvet: Če nimate zelenjavne jušne osnove, lahko 1 ali 2 jušni kocki raztopite v vroči vodi.
(Foto: Getty Images)