0 0
Kremna kumarčina juha s krompirjem

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
1 x Strok - česen
1 x Čebula
2 - 3 žlice Olivno olje
3 x Kumara
3 x Krompir
1 vejica Koromač lahko tudi brez koromača
2 l Jušna osnova - zelenjavna
1 vejica Peteršilj
Koper svež ali posušen koper
Poper po okusu
Sol po okusu
Redkvica po okusu, za dekoracijo
Kisla smetana po okusu, za dekoracijo
Peteršilj po okusu, za dekoracijo

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Kremna kumarčina juha s krompirjem

Sliši se mogoče kar neverjetno, vendar si lahko naredite okusno juho tudi iz kumar. Ta jed je mogoče že zatonila v pozabo, ampak splača se vsaj poskusiti...

  • 50 minut
  • Porcije 4
  • Lahko

Sestavine

Navodila

Deli

Čebulo, krompir in česen olupite in narežite na koščke. Vse skupaj prepražite v loncu na malo olivnega olja.

Ko bo zelenjava v loncu zadišila, dodajte kumare, ki ste jih predhodno olupili, odstranili vsa semena in narezali na majhne koščke. Vse skupaj pražite na majhnem ognju, dokler se zelenjava ne bo zmehčala.

Praženo zelenjavo zalijte z zelenjavno jušno osnovo in dodajte vejico koromača in peteršilja ter še žličko kopra. Solite in poprajte po vašem okusu. Kuhajte okoli pol ure.

S paličnim mešalnikom juho zmiksajte vse do gladkega. Postrezite v globokih krožnikih ali pa v jušnih skodelicah. Okrasite z rezinami redkvice, peteršiljevimi listi, kislo smetano in kapljicami olivnega olja. Pripravljeno jed postrezite.

Še nasvet: Če nimate zelenjavne jušne osnove, lahko 1 ali 2 jušni kocki raztopite v vroči vodi.

(Foto: Getty Images)

 

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Zeljna juha s kranjsko klobaso
Naprej
Praženi mandlji
Nazaj
Zeljna juha s kranjsko klobaso
Naprej
Praženi mandlji

Dodajte Komentar