• Domov
  • Krompirjeve jedi
  • Ne veste kaj bi danes kuhali? Poglejte si recept za slastno kremno krompirjevo pito s pršutom
0 0
Ne veste kaj bi danes kuhali? Poglejte si recept za slastno kremno krompirjevo pito s pršutom

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
Maslo
300 ml Smetana za kuhanje
120 ml Mleko
1,2 kg Krompir
Čebula
100 g Pršut na tanko narezan
60 g Parmezan nariban

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Ne veste kaj bi danes kuhali? Poglejte si recept za slastno kremno krompirjevo pito s pršutom

  • 2 uri
  • Porcije 8
  • Srednje

Sestavine

Navodila

Deli

Ne veste kaj bi danes kuhali? Imamo odlično idejo za vas. Vabimo vas, da se podate na kulinarično potovanje, kjer bomo odkrivali okusno in preprosto pripravljeno jed, imenovano krompirjeva pita. Ta priljubljena jed je polna okusov in bo zagotovo navdušila vaše brbončice saj je odlična jed za vse, ki iščete okusno, enostavno in nasitno možnost za svoj jedilnik. S kombinacijo krompirja, smetane, čebule, pršuta in parmezana je ta jed popolna za razvajanje brbončic.

Priprava je preprosta, zato vam bo zagotovo uspelo, ne glede na vaše kuharske izkušnje.

No, pa začnimo.

Pečico segrejte na 170 °C. Pekač namažite s stopljenim maslom, da jo rahlo namastite. V posodi na nizki temperaturi zmešajte smetano in mleko ter ju med občasnim mešanjem kuhajte 2 minuti ali dokler se ne segrejeta.

Polovico krompirjevih rezin razporedite po dnu pripravljene posode. Potresite s polovico čebule. Začinite s soljo in poprom. Prelijte polovico smetanove mešanice. Nadaljujte s preostalimi rezinami krompirja, čebulo, soljo in poprom ter mešanico smetane.

Pokrijte s folijo in položite na pekač. V pečici pecite 1 uro ali dokler se krompir ne zmehča. Po krompirjevi piti razporedite pršut in ga potresite s parmezanom . Odkrito ga pecite še 25-30 minut ali dokler se ne zlato rjavo obarva in se krompir zelo zmehča.

Za 15 minut odstavite, da se ohladi. Postrezite.

Pa dober tek!

(Foto: pexels.com)

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Zajtrk iz skodelice
Naprej
Jagodni keksi
Nazaj
Zajtrk iz skodelice
Naprej
Jagodni keksi

Dodajte Komentar