Sestavine
-
Sol
-
Muškatni orešček
-
Stepena smetanaali kreša, ali krutoni za okras
-
450 ml Voda
-
1 x Krompirčvrst (ne moknat) krompir, olupljen
-
400 g Koruzaodcejeno koruzno zrnje
-
1 jedilna žlica Maslo
-
1 x Čebulana drobno sesekljana
-
250 ml Sladka smetana
-
0.5 limone Limonin sok
Navodila
V loncu na maslu zarumenite čebulo. Dodamo narezan, nakockan krompir in pa koruzo ter na hitro popražite. Posolite in začinite še z muškatnim oreščkom.
Zalijte z vodo in kuhajte na srednjem ognju 10 minut. Dodajte smetano in vse skupaj na gladko sesekljajte v mešalniku ali pa s paličnim mešalnikom. Začinite s soljo in limoninim sokom.
Razdelite juho v skodelice in okrasite s krešo, stepeno smetano ali krutoni ter takoj postrezite.
(Foto: Getty Images)