0 0
Kremna koruza s slanino

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

4 rezine Slanina
500 g Koruza
200 ml Zgoščena smetana
1 žlica Maslo
Čebula
1 strok Česen
Sol in poper
1/3 žličke Dimljena sladka paprika
2 žlici Peteršilj

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Kremna koruza s slanino

  • 20 minut
  • Lahko

Sestavine

Navodila

Deli

V ponvi na srednji temperaturi popecite narezano slanino, dokler ne postane hrustljava. Slanino odložite na krožnik, obložen s papirnatimi brisačami, da se odcedi odvečna maščoba.

V isti ponvi na srednji temperaturi stopite maslo. Dodajte sesekljano čebulo in sesekljan česen ter ju pražite približno 4 minute.

V ponev dodajte koruzna zrna in jih med občasnim mešanjem kuhajte še 5 minut. 

Prilijte smetano, sol, črni poper in dimljeno papriko. Vse skupaj dobro premešajte, da se dobro poveže. Zmanjšajte temperaturo na nizko in pustite mešanico vreti približno 7 minut, da se okusi zlijejo in da se smetana nekoliko zgosti.

Ko koruzna smetana doseže želeno konsistenco, ponev odstranite z ognja. Poskusite in po potrebi prilagodite začimbe.

Kremno koruzo prenesite v posodo in po vrhu potresite hrustljavo slanino. Za dodatno svežino in barvo okrasite s sesekljanim svežim peteršiljem.

Kremno koruzo s slanino postrezite kot prilogo k najljubši glavni jedi. Dobro se ujema z mesom na žaru, pečenim piščancem ali celo kot preliv za pečen krompir.

Uživajte v slastni domači kremni koruzi s slanino!

(Foto: Instagram/thesouthernladycooks)

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Omaka za pico
Naprej
Portobello gobe na hrustljavem kruhu
Nazaj
Omaka za pico
Naprej
Portobello gobe na hrustljavem kruhu

Dodajte Komentar