Sestavine
-
4 rezine Slanina
-
500 g Koruza
-
200 ml Zgoščena smetana
-
1 žlica Maslo
-
1× Čebula
-
1 strok Česen
-
Sol in poper
-
1/3 žličke Dimljena sladka paprika
-
2 žlici Peteršilj
Navodila
V ponvi na srednji temperaturi popecite narezano slanino, dokler ne postane hrustljava. Slanino odložite na krožnik, obložen s papirnatimi brisačami, da se odcedi odvečna maščoba.
V isti ponvi na srednji temperaturi stopite maslo. Dodajte sesekljano čebulo in sesekljan česen ter ju pražite približno 4 minute.
V ponev dodajte koruzna zrna in jih med občasnim mešanjem kuhajte še 5 minut.
Prilijte smetano, sol, črni poper in dimljeno papriko. Vse skupaj dobro premešajte, da se dobro poveže. Zmanjšajte temperaturo na nizko in pustite mešanico vreti približno 7 minut, da se okusi zlijejo in da se smetana nekoliko zgosti.
Ko koruzna smetana doseže želeno konsistenco, ponev odstranite z ognja. Poskusite in po potrebi prilagodite začimbe.
Kremno koruzo prenesite v posodo in po vrhu potresite hrustljavo slanino. Za dodatno svežino in barvo okrasite s sesekljanim svežim peteršiljem.
Kremno koruzo s slanino postrezite kot prilogo k najljubši glavni jedi. Dobro se ujema z mesom na žaru, pečenim piščancem ali celo kot preliv za pečen krompir.
Uživajte v slastni domači kremni koruzi s slanino!
(Foto: Instagram/thesouthernladycooks)