Sestavine
-
1 x Strok - česen
-
1 x Čebula
-
500 g Šampinjoni
-
1 žlička Mokagladka moka
-
20 g Masločajno maslo
-
1 žlica Olje sončnično
-
100 g Smetanakremna smetana
-
1 l Jušna osnovajušna osnova iz brezmesne jušne kocke
-
Drobnjakpo okusu
-
75 ml Smetana za stepanje
-
Solpo okusu
-
Poper - mletipo okusu
Navodila
Najprej očistite šampinjone. Dva klobučka ločimo oziroma dajte na stran, ostale pa na drobno sesekljajte.
Čebulo in česen tudi sesekljajte in ju prepražite na maslu, da posteklenita.
Dodamo gobe in potresite z moko. Prelijte z jušno osnovo, ki ste jo pripravili po navodilih na embalaži, premešajte, pokrijte in na majhnem ognju pustite rahlo vreti 30 minut.
V juho dodajte smetano, jo pretlačite s paličnim mešalnikom ter začinite s soljo in poprom.
Klobučka, ki ste ju prihranili, na tanko narežite na tanke rezine in jih na hitro popecite na segretem olju.
Stepite sladko smetano do kremastega in drobnjak narežite na kolobarčke.
Vročo juho nadevajte na segrete krožnike in okrasite z malo stepene smetane, rezinami šampinjonov in kolobarčki drobnjaka.
Na koncu dodajte še poper.
Dober tek!
(Foto: Getty Images)