Sestavine
-
3 x Strok - česen
-
1 x Čebula
-
300 g Šampinjoni
-
Jušna osnovakokošja
-
300 ml Smetana za kuhanje
-
200 g Špinača
-
Poperpo okusu
-
Solpo okusu
-
150 g Leča
-
Olivno olje
-
Peteršiljsuh, po okusu
-
Drobnjaksuh, po okusu
Navodila
Na olivnem olju počasi prepražite čebulo in čez nekaj minut dodajte sesekljan česen. V ponev dajte cele očiščene gobe. Prilijte piščančjo jušno osnovo in temperaturo prepolovite. Dodajte lečo in začinite s soljo, poprom, suhim peteršiljem in suhim drobnjakom. Kuhajte 10 do 15 minut. Nato dodajte še smetano za kuhanje in na koncu še špinačo. Počakajte, da se špinača zmehča in servirajte še toplo juho.