Sestavine
-
¼ skodelice Maslo1 skodelica = 240 ml
-
¼ skodelice Pekanovi orehi
-
½ skodelice Viski
-
½ skodelice Zgoščena smetana
-
2 žlici Dijonska gorčica
-
1 žlica Javorjev sirup
-
Sol
-
Poper
Navodila
V ponvi na srednji temperaturi stopite maslo. Dodajte sesekljane pekanove orehe in mešajte, dokler ne zadiši, približno 2 minuti. Odstranite ponev z ognja in maslene pekanove orehe prenesite v majhno posodo.
Ponev vrnite na ogenj, prilijte viski in počakajte, da se segreje. Dodajte smetano, dijonsko gorčico in javorjev sirup; premešajte. Rahlo zavrite in kuhajte, dokler se omaka nekoliko ne zgosti, 1 do 2 minuti. Začinite s soljo in poprom. Omaki dodajte sesekljane orehe in jo takoj postrezite.
(Foto: pexels.com)