Sestavine
-
12 rezin Slanina
-
40 g Čedar
-
300 g Pločevinka fižola
-
6× Krompirjevi kroketi
-
6× Jajce
Navodila
Pečico segrejte na 190 °C. Namastite šest lukenj v pekaču za mafine. Šest kolobarjev slanine prerežite na pol. Z razpolovljenimi rezinami slanine obložite dno luknjic, tako da se rahlo prekrivajo. S preostalimi koščki slanine obložite stranice luknjic.
Med luknjice razdelite polovico naribanega sira. Na vrh dodajte fižol. Med luknje razdelite krompirjeve krokete. V vsako luknjico ubijte jajce. Razporedite preostali sir.
Ohlapno pokrijte s folijo in pecite 35 minut ali dokler se jajca ne skuhajo in slanina ne pozlati. Odstavite za 5 minut, da se rahlo ohladijo. Dober tek!
(Foto: Freepik.com)