Sestavine
-
20 g Maslo
-
1 žlica Olivno olje
-
1 strok Česen
-
1 žlica Moka
-
1 skodelica Piščančja juha
-
120 ml Smetana za kuhanje
-
1× Limonasok in lupina
-
1 žlička Dijonska gorčica
-
600 g Kozice
-
Drobnjak
-
Testenine
Navodila
Maslo, olje in česen segrejte v ponvi na srednje močnem ognju, dokler se maslo ne stopi. Dodajte moko in jo med mešanjem kuhajte 1 minuto, dokler ne naredi mehurčkov.
Prilijte juho in nenehno mešajte, da ne nastanejo grudice. Dodajte smetano ter limonin sok in lupino. Med mešanjem kuhajte 3 minute ali dokler omaka ne zavre in se zgosti. Dodajte gorčico. Začinite s soljo in poprom.
Dodajte kozice. Med mešanjem kuhajte 3 minute ali dokler kozice niso kuhane. Potresite z drobnjakom in postrezite s testeninami.
(Foto: pexels.com)