0 0
Kostanjeva omaka

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
Puranovo drobovje
100 ml Portovec
200 g Kostanj vakuumsko pakiran ali pločevinka
2 žlici Čebulna marmelada
1 l Juha piščančja

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Kostanjeva omaka

LASTNOSTI:
  • Brez Glutena
  • 20 min
  • Porcije 10
  • Srednje

Sestavine

Navodila

Deli

Iz puranjih ostankov odcedite približno tri četrtine maščobe, dokler vam ne ostanejo lepi lepljivi koščki. Ponev postavite na kuhalno ploščo na visokem ognju in zavrite.

Dodajte portovec, če ga uporabljate, pustite, da se nekaj minut kuha, nato pa vmešajte kostanj. Z dna in sten pladnja postrgajte vse lepljive koščke, nato dodajte juho in marmelado ter vse skupaj dobro pretlačite. Prilijte 500 ml vrele vode, zavrite, nato pa zmanjšajte temperaturo na najnižjo in med občasnim mešanjem nežno kuhajte 20 minut ali dokler se ne zgosti in zmanjša na želeno konsistenco.

Omako skozi grobo sito prelijte v ponev in s hrbtno stranjo žlice pretlačite. Dodajte morebitne preostale sokove iz purana in jih segrevajte na nizkem ognju, dokler niste pripravljeni za serviranje. Postrezite kot preliv za meso, pomako za pomfri ali pa kot riževo omako.

(Foto: pexels.com)

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Račja prsa v fižolovi omaki
Naprej
Browniji s slano karamelo
Nazaj
Račja prsa v fižolovi omaki
Naprej
Browniji s slano karamelo

Dodajte Komentar