0 0
Kostanjeva juha z rdečim portskim vinom

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
200 g kostanja
5 dl kokošje ali zelenjavne jušne osnove
20 g masla
10 g sladkorja
0.4 dl rdečega portskega vina
0.1 dl konjaka
1 dl sladke smetane
sol
sveže zmlet poper
malo masla

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Kostanjeva juha z rdečim portskim vinom

PRAVA DOMAČA KUHINJA

  • Porcije 4
  • Lahko

Sestavine

Navodila

Deli

Okusna kostanjeva juha z vinom.

 

Dober tek!

Koraki

1
Narejeno

Priprava in kuhanje

Kostanj pristavimo v hladni vodi, skuhamo do mehkega in olupimo, preden se popolnoma ohladi. Štiri lepe cele kostanje prihranimo, ostale pa drobno narežemo in na maslu rahlo prepražimo. Dodamo sladkor, karameliziramo, zalijemo s konjakom ter dolijemo najprej rdeče vino, nato pa jušno osnovo. Juho rahlo kuhljamo 10 minut. Na koncu dodamo sladko smetano, vmešalniku zmešamo in precedimo. Prihranjene štiri kostanje na maslu pretresemo. Preden juho ponudimo, jo po želji še malo začinimo s soljo in poprom ter okrasimo s kostanjevimi rezinicami.

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Juha iz čičerike po tunizijsko
Naprej
Cvetačna solata
Nazaj
Juha iz čičerike po tunizijsko
Naprej
Cvetačna solata

Dodajte Komentar