0 0
Kostanj spečen v pečici

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
1 kg Kostanj

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Kostanj spečen v pečici

LASTNOSTI:
  Kuhinja:

  Kostanj spečen v pečici je na hitro pripravljen in je tudi zelo okusen kot kostanj, ki je spečen na žerjavici. V tem okusu lahko uživajo tudi vsi tisti posamezniki, ki pač nimajo svojega vrta, dvorišča ali prostor, kjer bi lahko varno zakurili ogenj za peko kostanja.

  • 60 minut
  • Porcije 4
  • Srednje

  Sestavine

  Navodila

  Deli

  Vklopite pečico in jo nastavite na 220 stopinj Celzija. Pred peko kostanj obvezno zarežite po ravnem ali zaobljenem delu kostanja v obliki nekakšnega križa ali pa po širini skozi stranico kostanja. Zareza naj bo le toliko globoka, da predre lupino in kožico pod kostanjem. Pazite, da ne boste zarezali v meso ploda, saj vam lahko med peko razpade.

  Zarezan kostanj v enem sloju razporedite po pekaču, poškropite z vodo in pecite na najvišji rešetki 25 do 35 minut. Med peko jih dvakrat ali celo do trikrat dobro premešajte, da se bodo enakomerno zapekli. Če želite presoditi, ali je kostanj že dovolj pečen, poskusite najprej najdebelejši plod.

  Pečen kostanj stresite na krpo, ki jo tesno zavijte in pustite stati ​​5 do 10 minut. Nato kostanj stresite v skledo in ga začnite takoj uživati, saj je najboljši okus pečenega kostanja takrat, ko je ta še vroč.

  Opomba: Kostanj bo bolj okusen, če ga boste pustili dan ali dva »počivati«, najbolje da je kar na papirju. Pred tem ga preglejte in črvive kostanje odstranite, saj lahko črvivi kostanji okužijo tudi zdrave plodove. Takšen kostanj je tudi lažje kasneje olupiti, ko tako počiva. Pred rezanjem kostanja, ga lahko za nekaj časa namočimo v topli vodi, da se bo lupina zmehčala in bo nabreknila.

   

  Njami Njami

  Mnenja o Receptu

  There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
  Nazaj
  Gobova juha s krompirjem in smetano
  Naprej
  Rezine iz kostanja
  Nazaj
  Gobova juha s krompirjem in smetano
  Naprej
  Rezine iz kostanja

  Dodajte Komentar