0 0
Kosmuljina pita

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
1 kg Kosmulje brez vršičkov in repkov
3 žlice Rjavi sladkor
150 g Sladkor
2 žlici Bezgov sirup
1 žlica Mleti mandelj
1 žlica Drobtine
1 x Jajce rahlo stepeno
200 g Maslo hladno, narezano na kocke
250 g Moka
120 g Crème fraîche

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Kosmuljina pita

Kuhinja:
  • 120 minut
  • Porcije 8
  • Lahko

Sestavine

Navodila

Deli

V kuhinjskem robotu stepite maslo, moko in sladkor. Dodajte in stepajte creme fraîche (smetana za kuhanje), dokler se zmes ne začne sprijemati. Na pomokano podlago postavite testo in ga razdelite na približno 1/3 in na 2/3. Oba deleža sploščite na krožnik in zavijte v folijo ali vrečko ter postavite na hladno za 20 minut.

V široko ponev dajte sadje, sladkor in bezgov sirup ter vse skupaj zavrite. Kuhajte približno 10 minut ali dokler se kosmulje ne zmehčajo.

Pečico segrejte na 220 stopinj celzija. Na pomokano površino razvaljajte večji (2/3) kos testa in ga položite v 25 cm širok in približno 5 cm globok pekač. Na dno pekača posujte mandlje in drobtine in nato precedite kosmulje in jih položite na testo, posuto z mandlji in drobtinami. 4 žlice soka (ostal vam je od kosmulj) prelijte po kosmuljah.

Preostalo testo razvaljajte v tako velik krog, da se prilega vrhu pite ali pa ga narežite na 1 cm široke trakove in z njimi prekrijte zgornji del pekača.

Testo po vsej površini premažite z jajcem in ga posujte z rjavim sladkorjem. Pecite 10 minut, nato pa pečico znižajte na 190 stopinj celzija in pecite še 30 minut oziroma dokler testo ni videti temno zlato rjavo. Pito pustite počivati 20 minut in jo postrezite s smetano ali kremo.

(Foto: pexels.com)

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Polpeti narejeni iz blitve in krompirja
Naprej
Sredozemska zelenjava na pladnju
Nazaj
Polpeti narejeni iz blitve in krompirja
Naprej
Sredozemska zelenjava na pladnju

Dodajte Komentar