Sestavine
-
Čebula rdečapo okusu
-
250 g Koruza
-
Solpo okusu
-
Peteršiljpo okusu
-
1 x Jajce
-
50 g Pirina moka
-
Pecilni prašekpo okusu
-
Kisla smetanapo okusu
-
Oljepo okusu
Navodila
V mešalniku zmešajte 2/3 oprane in odcejene kuhane koruze, peteršilj, čebulo, jajce, sol in poper ter grobo zmiksajte. Zmiksano zmes dajte v skledo, nato dodajte še preostanek koruze, moko in pecilni prašek ter premešajte samo toliko, da dobite homogeno zmes.
V ponvi segrejte 2 žlici olja, nato oblikujte polpete tako, da boste dali na ponev skupaj po 2 žlici zmesi. Polpete pecite približno 3 minute na vsaki strani in jih vmes enkrat nežno, previdno obrnite.
Na krožnik postrezite po tri polpete na osebo, okrasite z žlico kisle smetane in potresite s sesekljanim peteršiljem ter postrezite.
NAMIG: Sestavine lahko zmiksate s paličnim mešalnikom ali v multipraktiku. Namesto rdeče čebule lahko uporabite belo ali pa rjavo čebulo ali celo mlado čebulo. Uporabite polnozrnato ali pa navadno pšenično moko.
Zmiksano zmes in koruzo, moko ter pecilni prašek ne mešajte premočno, to pa zato da polpeti ne bodo trdi. Polpete lahko popečete na navadnem olju ali pa na kokosovi maščobi. Poplpete postrezite takšne ali pa jih okrasite še s kislo smetano ali grškim jogurtom.
Polpeti so super podajo h krompirjevi solati, odlični so v burgerjih ali pa se priležejo k solati z malo kruha. Polpeti se dobro tudi pogrejejo: pogrejte jih v mikrovalovni pečici ali v ponvi z malo olja.
(Foto: Getty Images)