Sestavine
-
1× Avokado
-
2 žlici Kisla smetana
-
1× Čili - rdeči
-
ščepec Sol
-
420 g Koruzna zrna
-
2× Jajce
-
2 žlici Koriander
-
2 žlici Moka
-
2 žlici Olje
Navodila
Avokadova krema: Avokado, kislo smetano in čili dajte v skledo kuhinjskega robota in zmeljite do gladkega. Poskusite in začinite s soljo.
Koruzni pohančki: Koruzo, jajce, koriander in moko dajte v srednje veliko skledo ter stepajte, dokler se dobro ne povežejo. Olje segrejte v veliki ponvi brez prijema na srednje močnem ognju.
V ponev dajte 1 žlico testa. Ponovite, da naredite še 3 kepice, ki so med seboj oddaljene približno 2 cm, in jih pecite po 2 minuti na vsaki strani ali dokler ne postanejo zlate in prepečene. Prenesite na krožnik in pokrijte s folijo, da ostane topla. S preostalim testom ponovite, da naredite še 4 pohančke.
Pohančke postrezite z avokadovo kremo.
(Foto: pexels.com)